Pe străzile din oraş circulă maxi- taxi „pirat” şi periculoase pentru buzoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai multe cereri depuse de buzoieni la Primărie, autorităţile au stabilit un orar şi pentru microbuzele de transport în comu. Chiar dacă acum au ore bine stabilite, oamenii sunt nemulţumiţi că acestea au fost programate să circule cu câteva minute înaintea autobuzelor tocmai pentru ca max- taxi să fie ales primul din cauza grabei.

Dacă la început buzoienii s-au arătat încântaţi că mai au la dispoziţie încă un mijloc de transport în comun, pe lângă autobuze, odată cu înmulţirea acestora, tot mai mulţi oameni s-au arătat revoltaţi.


Acestea nu respectă un orar stabilit, circulă în număr prea mare şi ajung în staţie cu câteva minute înaintea autobuzelor tocmai pentru a lua şi o parte din călătorii care preferau mijloacele de la Trans Bus.


Pentru a mai linişti spiritele, autorităţile locale au întocmit un orar după care să circule şi microbuzele, însă faptul că acestea ajung în staţie înaintea autobuzelor naşte noi discuţii în rândul călătorilor.


„Este o aberaţie că microbuzul şi autobuzul circulă în tandem la diferenţă de cinci minute unul după altul, dar cu microbuzul- căpuşă în faţă, astfel încât majoritatea călătorilor să aleagă maxi-taxi", spune Cătălin Ghiţă, călător.


Orare, în defavoarea autobuzelor


În prezent, pe străzile din municipiu, circulă 190 de mcirobuze care au curse din cinci în cinci minute. Tocmai pentru că acestea circulă foarte des, buzoienii aleg acest mijloc de transport în ciuda condiţiilor mult mai proaste oferite de acestea faţă de autobuzele Trans Bus. Călătorii consideră că o măsură bună ar fi ca şi orarul autobuzelor să fie modificat şi acestea să plece de la capătul liniei înaintea maxi-axi.


„Nu cred că dacă autobuzul va veni mai repede în staţie oamenii ar mai aştepta apoi maxi-taxi. Microbuzele trebuie să circule intercalat şi acest lucru ar fi util şi pentru călători, dar economic şi pentru Trans Bus", propune cătălin Ghiţă.


Pentru că de cele mai multe ori oamenii se grăbeasc să ajungă la serviciu sau la şcoală, nu mai aşteaptă alte cinci minute autobuzul, preferând un maxi-taxi. Însă călătorii au ajuns să se teamă cumplit atunci când călătoresc cu microbuzul, majoritatea fiind modificate, cu defecţiuni tehnice, mâncate de rugină şi uzate.

„Maxi-taxi trebuie eliminate din traficul nostru pentru că se circulă groaznic în ele, oamenii merg înghesuiţi, ele sunt şi cam stricate. A ajuns chiar să ne fie teamă uneori să mergem cu astfel de microbuze, mai ales când la volanul lor sunt şi şoferi iresponsabili", se plânge Ana Maria Giurgea, o buzoiancă de 31 de ani.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite