Pe DN 10 sunt peste 500 metri cubi de piatră. Se aşteaptă pirotehniştii pentru a o detona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul Naţional 10 Buzău- Braşov a fost blocat în această dimineaţă din cauza unor căderi de bolovani de pe versanţi. Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii de la ISU Buzău au constatat că pe partea carosabilă sunt 13 blocuri de piatră, cel mai mare având peste 120 de metri cubi, iar alte 12 au aproximativ 12 metri cubi.

În total, pirotehniştii vor avea de distrus peste 500 de metri cubi de piatră. În scurt timp în zona barajului Siriu va ajunge şi o echipă de la Ciolpani care va ajuta la detonarea blocurilor de piatră.

"La această oră, echipa de pirotehnişti din cadrul ISU Buzău se află în zona barajului Siriu, se mai aşteaptă încă o echipă de la Ciolpani, iar împreună vom constata care este cantitatea exactă de piatră şi o vom dinamita, fără însă a antrena o altă alunecare", ne-a declarat lt. col. Dănuţ Nicolae, comandantul ISU Buzău.


Autorităţile spun că alunecarea totală are o suprafaţă de peste 1.500 de metri, iar în cădere a fost afectat şi covorul asfaltic. La această oră circulaţia pe DN 10 este oprită.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite