Paula Seling cântă în Cafeneaua Artiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovi şi Paula Seling
Ovi şi Paula Seling

Una dintre cele mai bune voci feminine din România, Paula Seling, îi va încânta vineri seară  pe buzoieni, printr-un recital de o oră şi jumătate în Cafeneaua Artiştilor. Artista îşi va începe show-ul după ora 22.00, intrarea în clubul de pe bulevardul Nicolae Bălcescu costând 25 de lei de persoană.

Paula Seling va urca pe scena Cafenelei, la două săptămâni după Ovi, partenerul său din proiectul care a adus României un rezultat mare la concursul Eurovision din 2010.

În 2010, după ce au încheiat cu succes lunga campanie pentru Eurovision, susţinuţi de TVR şi Adevărul, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu, sau Ovi, au pornit într-u turneu prin ţară, pentru a le oferi românilor posibilitatea să asculte live melodia „Playing with fire”, a treia clasată la cel mai mare concurs muzical din Europa. Cei doi au concertat atunci şi în Buzău.

Duetul care a încântat milioane de telespectatori ai concursului de muzică Eurovision 2010 a fost găzduit atunci de Summer Pub şi a strâns peste 300 de spectator într-un spaţiu limitat.

Paula Seling nu este numai o interpretă de muzică pop ci şi compozitoare şi realizator de emisiuni radio. A absolvit Colegiul „Gheorghe Şincai” din Baia Mare în 1997 şi şcoala Superioară de Jurnalistică din Bucureşti. 

A studiat canto şi pian. În palmaresul ei se află numeroase premii şi trofee, precum Trofeul festivalului Cerbul de Aur din Braşov, din 2002, cu piesele Noapte caldă, compozişie proprie, în varianta din limba engleză, If You Want It şi That Old Devil Called Love, cea mai bună voce feminină din Romania la Premiile Industriei Muzicale Româneşti, în 2002, cea mai bună artistă într-un videoclip la Video Music Awards MTV România (2002), trofeul festivalului Mamaia (1997) cu piesa Trurli şi premii internaţionale la festivalurile „Fidof” din Cesme, (Turcia), Skopje (Macedonia) şi La Valetta (Malta).

A cântat alături de Al Bano, Anita Doth, solista trupei 2 Unlimited, Tony Hawks şi în deschiderea concertelor extraordinare susşinute în România de Joan Baez (27 iunie 1997), Chick Corea (9 noiembrie 1998), Michael Bolton (7 iulie 2007), Beyonce (26 octombrie 2007). A colaborat cu realizatoarea de video clipuri Andreea Păduraru obţinând pentru una din aceste colaborări şi un premiu (împreună cu regizoarea) în anul 2003 pe MTV.

Pe 6 martie 2010, împreună cu partenerul ei de scena Ovidiu Cernăuţeanu, s-a calificat în finala Eurovision de la Oslo cu piesa „Playing With Fire” iar pe 29 mai 2010, împreună cu partenerul ei de scenă Ovidiu Cernăuţeanu a obţinut locul trei în finala de la Eurovision 2010 la Oslo.

Paula Seling şi-a deschis propria casă de producţie, Unicorn Records, împreună cu fratele său, Paul Seling şi cu soţul său.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite