Patru zile de arest pentru o şpagă la poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţista Alina Mitrache l-a denunţat pe şoferul care i-a oferit şpagă
Poliţista Alina Mitrache l-a denunţat pe şoferul care i-a oferit şpagă

Un cetăţean care a încercat să dea şpagă unei poliţiste de la Rutier a scăpat cu doar patru zile de arest, făcute imediat după ce a fost denunţat. Prin sentinţa recent pronunţată de magistraţii Tribunalului Buzău în acest caz de corupţie, Daniel Horhocea a fost condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare.

În vara anului trecut Daniel Horhocea a fost reţinut şi ulterior arestat în urma unui flagrant organizat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie. Cetăţeanul a fost denunţat de agentul Alina Mitrache, căreia îi oferise 4500 de lei în schimbul iertării. 

Poliţista îl descoperise în trafic la volanul unei maşini de lux având permisul de conducere suspendat şi cu o viteză peste limita legală. Cazul a fost prezentat la vremea respectivă ca o mare victorie împotriva corupţiei, iar gestul poliţistei drept un exemplu de conduită. Intransigenţa de care au dat dovadă iniţial, cei în măsură să sancţioneze astfel fapte s-a domolit după doar câteva zile. Horhocea, pe numele căruia judecătorii emiseseră mandat de arestare, a fost pus în libertate după patru zile, în urma admiterii recursului împotriva măsurii arestării preventive pentru dare de mită.

Parchetul nu a făcut apel


Dosarul a fost finalizat zilele trecute. Tribunalul Buzău l-a condamnat pe inculpat pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă la pedepse care contopite înseamnă un an de închisoare. În aceeaşi sentinţă se arată că Daniel Horhocea nu va ajunge la puşcărie pentru că a fost dispusă suspendarea condiţionată a pedepsei.

La rândul lor, procurorii care ar fi putut să atace hotărârea au dovedit îngăduinţă faţă de inculpat apreciind inocenţa cu care acesta şi-a recunoscut fapta. „Soluţia a fost analizată în şedinţa de lucru. Parchetul a considerat că nu este nevoie să o atace cu apel întrucât  pedepsele aplicate sunt în limitele legale şi au fost stabilite în funcţie de circumstanţele personale ale inculpatului” ne-a declarat procuror Gabriela Ilie, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite