Patru medici de la Urgenţele Spitalului Judeţean Buzău au demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru medici de la Urgenţele Spitalului Judeţean Buzău au demisionat, din cauza haosului din sistemul de urgenţe buzoian. Picătura care a amplut paharul a fost declaraţia preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, care i-a criticat public pe medicii UPU.

Primul care a demisionat a fost medicul Bogdan Cojocaru, specialist în urgenţe. Acesta a decis să renunţe la postul său după o zi extrem de grea, în care a avut de consultat 175 de pacienţi. “Pentru un singur medic este aproape imposbil să facă faţă de unul singur la 150-160 de pacienţi zilnic”, a declarat Boghdan Cojocaru.

Alţi trei medici de familie, angajaţi la UPU, şi-au înaintat demisiile în această dimineaţă. Este vorba desmre Angela Mazdrag, Gina Câmpeanu şi Anca Marinescu. “Demisiile noastre au fost înregistrate şi vom mai rămâne pe posturi circa 15 zile. Este imposibil să se mai lucreze în regimul acesta, în care nu se ştie dacă suntem serviciu medical de urgenţe sau serviciu social. Din 175 de cazuri pe care medical Cojocaru le-a avut ieri, 75 au fost aduse de ambulanţe, care a devenit doar un serviciu de transport, fără să resolve nimic. Văd că grija domnului preşedinte Mcanu este pentru aparţinătorii bolnavilor”, a declarat medicu Angela Mazdrag.

Demisiile celor part medici au venit la scurt timp după ce preşedintele Consiliului Judeţean a criticat dur personalul medical care lucrează în Spitalul Judeţean. 

“Există foarte multe nemulţumiri ale pacienţilor cu privire la serviciile medicale. Bolnavii sunt extrem de nemulţumiţi, personalul medical nu înţelege că trebuie să fie la dispoziţia oamenilor şi nu invers. În Spitalul Judeţean este o practică, bolnavul este atent cu personalul medical, sunt atenţi şi ei cu bolnavii, altfel nu. Cer de urgenţă măsuri din partea Consiliului Etic al Spitalului Judeţean, pentru ca oamenii să nu mai fie nemulţumiţi”, a declarat ieri Victor Mocanu în cadrul şedinţei lunare a CJ.

La secţia UPU a spitalului Judeţean au mai rămas pe posture medicii Pop Beganu, Cristina Dragomir şi încă doi rezidenţi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite