Patru comercianţi de petarde au ajuns pe mâna poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Un buzoian de 35 de ani şi trei râmniceni 42, 38, respectiv 17 ani, s-au ales cu dosare penale pentru că deţineau şi comercializau petarde. Ei au fost depistaţi în urma unor controal, soldate cu confiscarea a 14.000 de dispozitive pirotehnice.

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase şi Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban Râmnicu Sărat, angrenaţi în activităţi de prevenire şi combatere a operaţiunilor ilegale cu articole pirotehnice, i-au depistat pe cei patru chiar în momentul în care deţineau şi comercializau fără drept petarde în zona pieţelor centrale din cele două municipii, precum şi în cartierul Zona Pod din Râmnicu Sărat.

În total, au fost confiscate peste 14.000 de petarde din categoria a II-a şi 11 jerbe scânteietoare, „comercianţii” respectivi fiind cercetaţi penal.

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor continua acţiunile de verificare a legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2011-2012, activităţile desfăşurate înscriindu-se în ansamblul de măsuri întreprinse la nivel naţional în vederea prevenirii şi combaterii evenimentelor negative generate de încălcarea normelor legislative în domeniu.

Până pe data de 9 ianuarie 2012, vor fi efectuate verificări la societăţile comerciale identificate că au achiziţionat articole pirotehnice de la societăţile importatoare, inclusiv la locurile de depozitare, în vederea stabilirii scopului în care au fost achiziţionate, legalităţii operaţiunilor derulate, destinaţiei finale a obiectelor pirotehnice, a stocurilor existente şi a modului de asigurare a securităţii acestora.

Nerespectarea legislaţiei în domeniul materiilor explozive se sancţionează cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 7.500 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune, caz în care pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 7 ani.


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite