Atentat la sănătatea publică: Mormane imense de gunoi în ditamai oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma care se ocupă de salubrizare în Buzău refuză să mai care gunoiul, până când Asociaţiile de Proprietari nu le vor plăti măcar o parte din datoria în cuantum de 550.000 lei. Locuitorii din patru cartiere trăiesc acum printre munţii de gunoi menajer care au intrat până şi în parcurile pentru copii.

Gunoiul nu mai încape în platformele pentru colectarea deşeurilor menajere din patru cartiere ale Buzăului, după ce activitatea firmei de salubritate a fost sistată. Totul din cauza datoriilor istorice acumulate de mai multe asociaţii de proprietari.

Munţii de gunoaie au ajuns să invadeze până şi parcurile de joacă ale copiilor, în cartierele Micro 14, Micro 3, Dorobanţi şi Micro 5.
Vinovaţi de această situaţie sunt chiar cei care suferă de pe urma mirosului locatarii care uită sau nu au cu să-şi achite nota la salubrizatre..

„Situaţia este cumplită. De ce trebuie să suferim noi pentru câţiva care sunt rău platnici. Ni se îmbolnăvesc copiii din cauza unor oameni inconştienţi" ne-a declarat Sandu Grigore, pensionar din cartierul Micro 14.

Reprezentanţii SC RER Ecologic Sevice Buzău se plâng la rândul lor că, din cauza datornicilor, au ajuns in situatia de a nu mai putea achita salariile angajaţilor şi combustibilul pentru maşini.
Directorul societăţii de salubritate Liviu Mocanu spune că în prezent se confruntă cu o situaţie alarmantă la 37 de asociaţii de locatari, care au acumulat datorii de peste 550 de mii de ron.

Am trecut la sistarea gunoiului până la chitarea integrală a datorilor pentru că nu mai putem continua aşa. Avem linii de credit la bănci pentru care plătim dobânzi. Au primit reeşalonări încă de anul trecut dar  din nefericire asociaţiile n-au achitat nimic.” a declarat Liviu Mocanu, şeful RER Buzău.

Asociaţiile cu cele mai mari datorii către societatea de salubritate sunt CT 4 Crâng 2 din Micro 14  care n-a mai achitat de 11 luni gunoiul, cu 67 de mii de lei, PT 5 -3 din cartierul Dorobanti  cu 17 luni restanţă şi debite de 71 de mii de lei, PT 6 din acelaşi cartier cu 8 luni restanţă şi 45 de mii de lei datorii, Asociaţia PT 17 -1  din cartierul Micro 3 cu 14 luni restanţă şi debite de 69 de mii de lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite