FOTOGALERIE Patru buzoieni încalţă poliţiştii dintr-un sfert de ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia în care se croiesc bocancii
Secţia în care se croiesc bocancii

Câteva mii de bocanci pleacă anual din Buzău pentru a ajunge în picioarele oamenilor legii din 10 judeţe. Încălţările sunt făcute manual, într-un mic atelier în care lucrează cot la cot trei muncitori în frunte cu patronul.

Fototgalerie aici

Secretul lor: preţul extrem de mic

Societatea Stefing Prod din Buzău echipează, de mai bine de 15 ani, militarii, poliţiştii şi trupele de intervenţie ale jandarmeriei dintr-un sfert de ţară.
Cu toate că moda este orientată acum către produsele de firmă cu renume internaţional, chiar şi în reţeaua militară, patronul micuţei societăţi manufacturiere spune că a găsit soluţia prin care poate concura societăţile mari: preţul incredibil de mic.

Astfel, bocancii militari fabricaţi manual din piele naturală şi talpă termorezistentă, lipită şi cusută de un meşter cizmar care practică această meserie de aproape 40 de ani, ajung să coste sub 100 de lei perechea. „La preţuri la fel de mici se vând şi celelate sortimente de încălţăminte cum ar fi pantofii, cizmele de damă sau papucii din piele, la sume ce nu depăşesc 75 de lei”, spune Ion Stoian, muncitor în cadrul societăţii.

Ani de-a rândul, succesul a fost asigurat de calitatea la preţ mic, dar blocajul financiar din ultimele luni a generat ceva probleme societăţii buzoiene.
Noi nu ne putem permite să rămânem cu banii blocaţi în materiale şi în produsul finit. Şi asta pentru că băncile nu-ţi acordă împrumut în momentul în care cifra de afaceri scade, chiar şi cu un procent foarte mic. Spre exemplu, după ce am avut în urmă cu doi ani o cifră de afaceri de peste 500.000 de lei, banca nu mi-a mai acordat linie de credit pentru că am scăzut cifra de afaceri cu 30.000 de lei”, a declarat Laurenţia Cuieru (52 de ani), patronul societăţii.

În ultimul an, cei patru buzoieni care muncesc aici au echipat cu bocanci poliţia comunitară din 10 judeţe - Bistriţa Năsăud, Teleorman, Caraş-Severin, Craiova, Tulcea, Galaţi, Vrancea, Buzău, Covasna, Braşov şi Brăila.

Din păcate pentru producători, autorităţile locale afectate de criză întârzie comenzile de echipamente iar plăţile nu se mai fac la termen.

Mai mult decât atât, unii oameni ai legii, cum ar fi jandarmii, se orientează în ultimul timp catre alte produse oferite de către firmele consacrate. „Trendul echipării jandarmilor este acum numai către produsele realizate de firma Viper, spre exemplu. Se preferă încălţămintea compatibilă NATO, care oferă flexibilitate şi rezistenţă pe timpul îndeplinirii misiunilor”, ne-a declarat Ciprian Ene, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite