Patronii caselor de amanet se expun jafurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte dintre patroni s-au plâns la o întâlnire cu poliţiştii că nu mai au încasări ca altă dată şi că nu îşi permit să dea bani pe camere de supraveghere autorizate şi geamuri antiglonţ.

Proprietarii de case de schimb valutar şi case de amanet vor să-şi vadă afacerea în siguranţă, însă dau din colţ în colţ atunci când trebuie să scoată bani din buzunar pentru sisteme de securitate.
Dotările pe care trebuie să le aibă ca să poată funcţiona în condiţiile legii, li se par unora exagerate: geamuri antiglonţ, sistem video de supraveghere autorizat şi contract cu firmă de intervenţie. „Nici băncile nu sunt obligate să aibă condiţiile care ni se impun nouă. Se cere prea mult”, a spus Mihail Moise, proprietarul unei case de amanet.


Sunt însă şi patroni care au cheltuit mult pentru dotarea cu sisteme de pază şi protecţie, convinşi de utilitatea acestora. „Geamul antiglonţ, este important pentru siguranţa casierului. Alarma şi camerele de supraveghere îşi au rostul lor, chiar dacă preţurile sunt destul de mari”, ne-a declarat Doru Brătulescu, proprietarul mai multor case de schimb valutar.
Dotarea unui ghişeu cu sisteme complete de supraveghere şi protecţie, plus contractul cu o firmă de intervenţie în caz de alarmă, depăşeşte 10 000 de lei. Numai geamul antiglonţ costă în jur de 200 de euro metrul pătrat.


Poliţiştii se mândresc cu faptul că la Buzău nu au fost înregistrate jafuri şi vor ca acestă situaţie să nu se schimbe. În cadrul discuţiilor purtate la Centrul de Prevenire a Criminalităţii, s-au dezbătut probleme legate de prevenirea furturilor sau tâlhăriilor la astfel de obiective. „Au fost discutate probleme concrete, discuţii de ordin tehnic şi juridic, sper să ne fi înţeles”, a declarat comisarul şef  Laurenţiu Pantazi, adjunctul şefului IPJ Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite