Patronii buzoieni nu se dau în vând după bugetari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perspectivele de angajare ale bugetarilor care urmează să fie concediaţi sunt destul de slabe. Aceasta este concluzia care se poate trage după ce mai mulţi administratori de firmă buzoieni nu se arată prea interesaţi să angajeze persoane care provin din mediul bugetar.

Mulţi dintre patroni nici nu se mai gândesc la angajări din cauza crizei, ci mai mult la oamenii pe care trebuie să îi disponibilizeze. „Sincer încă nu m-am gândit la astfel de angajări, însă dacă cei care vin din sistemul bugetar ştiu să zugrăvească, să zidească, nu aş avea niciun fel de obiecţie", ne-a spus Ionel Gagu, administratorul firmei de construcţii Concas.


În următoarele luni din sistemul bugetar vor fi disponibilizaţi aproximativ 10.000 de oameni din toată ţara. Aceştia vor fi nevoiţi să îşi caută o slujbă, însă mai grav este faptul că nu vor avea de unde alege.

„Dacă societatea noastră ar face angajări, nu vom face distincţie între un candidat provenit din sistemul bugetar sau privat, va fi selectat după aptitudini. Însă în acest an societatea noastră a făcut angajări sporadice, a înlocuit doar persoanele care au plecat", ne-a declarat Cristinel Dobrotă, director al societăţii Greentech.


Dezavantajul pe care îl au cei proveniţi din sistemul bugetar este lipsa unei calificări .„Noi în prezent avem nevoie de maşiniste şi nu cred că bugetarii ştiu să lucreze cu maşina de cusut. În viitor nu vom face diferenţe, dar trebuie ca cei care îşi doresc un loc de muncă trebuie să se potrivească profilului căutat", ne-a spus Angelo Serafim, administratorul unei firme de confecţii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite