ŞOCANT: Părinţi denaturaţi stăteau la băut în timp ce copilul de doi ani încuiat în casă s-a făcut scrum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de 2 ani a murit în incendiul care a mistuit casa în care fusese lăsată singură, încuiată. Tragedia s-a produs în localitatea buzoiană Ogrăzi, în timp ce părinţii erau plecaţi la o rudă. Beau vin când au văzut flăcările în curtea lor.

Bogdan Asan şi Izaura Durac sunt din satul Ogrăzi, comuna Merei, trăiesc în concubinaj şi aveau împreună trei copii: o fetiţă de două luni care este în grija unui asistent maternal pentru că tatăl nu a vrut să o recunoască, încă o fetiţă de doi ani şi un băiat de opt ani. Aseară au încuiat-o în casă pe micuţa de doi ani şi au plecat la mama bărbatului. De acolo au văzut flăcările care le mistuiau casa, în timp ce stăteau la băut .

"Stăteam şi beam un pahar de vin şi mă uitam la un vecin care făcea ceva la un gard. La un moment dat mama mi-a zis că iese fum de la mine. Plecasem de numai un sfert de oră de acasă şi de câteva zile nu am mai făcut focul. Am venit într-un suflet dar arsese totul, şi casa şi copilul", ne-a declarat Bogdan Asan, tatăl fetei.

image

Vecinii îi acuză pe părinţi că îşi încuiau foarte des copiii în casă şi plecau în sat cu orele. Când au văzut flăcările, ei au încercat să stingă vâlvătaia dar nu au reuşit. "Nu este prima dată când lasă fata încuiată în casă şi pleacă. Poate că nu şi-au imaginat că se va întâmpla o asemenea nenorocire, dar ar fi trebuit să aibă mai multă grijă de ei. Noi am sărit fiecare cu ce am putut, dar flăcările erau prea mari şi nu am putut să ne apropiem prea mult", ne-a spus Mariana Stanca, o localnică din satul Ogrăzi.

image

Pompierii au ajuns cât au putut de repede, dar nu au mai putut salva nimic.

"Am intervenit cu două autospeciale şi am lichidat incendiul. Din păcate, o fetiţă în vârstă de aproximativ doi ani a murit carbonizată în casă. Urmează să stabilim care sunt cauzele care au dus la producerea incendiului", ne-a declarat sublocotenentul Eduard Dumitriu din cadrul detaşamentului de pompieri Buzău.

Părinţii nu dădeau semne că ar conştientiza că neglijenţa lor a ucis copila. Spuneau că vinovat ar fi un cumnat, de la care au primit ameninţări că le va da foc la casă şi că sunt siguri că de la el li s-a tras nenorocirea.

"M-am certat zilele trecute cu un frate de-al bărbatului meu şi mi-a spus că noaptea când dorm o să-mi dea foc la casă, să ardem cu toţii. Sunt sigură că el mi-a dat foc şi mi-a omorât copilaşul. Îi dădusem de mâncare şi am lăsat-o în casă. Nu ştiam că se întâmpla o aşa nenorocire", a declarat plângând Izaura Durac, mama fetiţei decedate în incendiu.

Asistenţii sociali, agresaţi de rude

Asistenţii sociali au ajuns după câteva ore în satul Ogrăzi pentru a demara o anchetă care să stabilească dacă tragedia s-a petrecut din neglijenţa părinţilor.

"Imediat cum am aflat, o echipă de la serviciul Telefonul Copilului s-a deplasat acolo. Cum i-au văzut, rudele au sărit pe ei, au încercat chiar să le răstoarne maşina şi au ascuns copilul cel mare. Am solicitat instanței judecătorești ordonanță președințială cu cerere pentru stabilirea plasamentului în regim de urgență pentru băiatul de opt ani şi astăzi vom merge împreună cu executorul judecătoresc să o punem în aplicare", ne-a declarat Cecilia Roşioru, director DGASPC.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite