Paradoxal: Târgul Drăgaica, mai bogat ca anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărăcia din ţară pare că nu-i sperie pe comercianţii care se plimbă de la un târg la altul, în toată ţara.Autorităţile locale spun că pentru ediţia din acest an au închiriat spaţii câteva sute de târgoveţi, mai mulţi decât anul trecut.


De astăzi, cel mai important târg al buzoienilor îşi aşteaptă clienţii, zilnic, între orele 10.00 şi 22.00, până pe 24 iunie.

Potrivit organizatorilor ediţiei 2010 a Târgului Drăgaica, au fost amenajate 14 terase pentru mici şi bere, au fost amplasate 110 corturi şi alte 40 de tarabe pentru produse industriale şi de artizanat. Alte 30 de spaţii a câte 1,5 metri pătraţi au fost acordate vânzătorilor ambulanţi de dulciuri.

Anul acesta, un număr de 20 de utilaje de agrement de la trei societăţi comerciale distinct au fost montate pe platoul de la intrarea în Buzău. “Anul acesta sunt mai multe piese de agrement decât în 2009 şi mai noi. Singurul utilaj tradiţional este lanţul, care vine de 30 de ani”, ne-a declarat viceprimarul Fănică Bârlă, organizatorul târgului.

Taxa pentru ocuparea platourilor în vederea amplasării pieselor de distracţie şi agrement este de un leu pentru un metru pătrat, pe zi. Vor plăti zilnic câte patru lei pentru un metru pătrat ocupat proprietarii de piese de agrement acţionate cu energie proprie.

Semne ale crizei se simt şi în domeniul agrementului. Stăpânul bătrânelor lanţuri, Europa şi Tineretului, care au distrat multe generaţii de buzoieni, a decis să vină anul acesta numai cu o piesă. “Nu am mai avut bani să îl întreţin. Apoi, transportul lui era costisitor şi îmi este teamă că nu o să avem încasări suficiente. Lumea e mai zgârcită cu distracţia şi, dacă o să avem şi o vreme ploioasă, ca anul trecut, va fi rău”, ne-a declarat Paul Strâmbu, un afacerist din Piteşti, proprietarul lanţului vechi de trei decenii.

Edilii Buzăului estimează că anul acesta Drăgaica va avea peste 100.000 de vizitatori.

Târgul va funcţiona zilnic între orele 10.00 şi 22.00 iar aprovizionarea se va face în intervalele 8.00 – 10.00 şi respectiv 18.00 – 20.00.  Ca şi anul trecut, preţul de intrare a fost fixat la doi lei de persoană, beneficiind de gratuitate copiii sub 14 ani, elevii şi studenţii, militarii în termen, veteranii şi văduvele de război.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite