Palatul Copiilor, o alternativă pentru petrecerea timpului liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul Copiilor se află în zona centrală
Palatul Copiilor se află în zona centrală

Elevii se pot înscrie la unul din cele 21 de cursuri gratuite, precum aeromodele, karting, dans, teatru sau tenis de câmp. Palatul Copiilor este cea mai mare instituţie care se ocupă de învăţământul nonformal şi extracuricular, unde şcolarii pot învăţa multe lucruri practice.

Palatul Copiilor pune la dispoziţia elevilor care vor să îşi petreacă timpul liber în mod util 21 de cercuri cu diverse specializări. Pentru acest an şcolar sunt disponibile 2.340 de locuri. Sunt cercuri de câte două ore, numărul maxim de elevi la grupă este de 15, la unele discipline de 10 şi se poate coborî şi la opt. Cursurile sunt gratuite, iar copiii pot opta pentru o specializare, pe care o pot schimba pe parcurs, scopul cursurilor fiind acela de a le descoperi abilităţile.


„Anul acesta sloganul instituţiei este «Învaţă pentru viaţă» pentru că sunt multe cursuri practice, iar fiecare cerc are miezul lui. Copilul învaţă ceva şi are şansa să îşi educe aptitudinile
", ne-a spus Paul Negoiţă, directorul Palatului Copiilor.


În prezent cursurile se desfăşoara în clădirea situată în apropierea Direcţiei de Finanţe, însă peste două săptămâni instituţia va avea o nouă locaţie, situată pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în fostul sediu al Inspectoratului Şcolar.


Palatul Copiilor are filiale şi în judeţ. Elevii care vor să îşi ocupe timpul liber , dar care nu au posibilitatea să ajungă la Buzău, mai au la dispoziţie alte cinci sedii la Râmnicu Sărat, Nehoiu, Pătârlagele, Berca şi Beceni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite