Buzău: Palatul Comunal va avea o reţea informatică de 1 milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Buzău va dispune de un sistem IT performant, în urma unei investiţii de 1 milion de euro, obţinuţi recent de la Uniunea Europeană. Proiectul presupune crearea unei infrastructuri informatice care va permite accesul la biblioteca on-line, plata atât a amenzilor cât şi a taxelor şi impozitelor locale şi schimbul de date între instituţiile subordonate municipalităţii.

Primăria a obţinut finanţare din partea Uniunii Europene pentru implementarea în cadrul instituţiei a unui sistem IT performant. Scopul acestui sistem, spune viceprimarul oraşului Buzău, Fănică Bârlă, este acela de a înlesni accesul cetăţenilor la informaţii din cadrul instituţiilor subordonate municipalităţii, prin intermediul internetului.

Proiectul presupune crearea unei infrastructuri hardware, software şi de servicii. „Se va avea în vedere securizarea informaţiei, accesul la biblioteca on-line, plata atât a amenzilor cât şi a taxelor şi impozitelor on-line schimbul de date între instituţiile subordonate municipalităţii”, ne-a declarat Fănică Bârlă, viceprimarul municipiului Buzău.

Edilii din Palatul Comunal spun că deja au fost realizate demersurile pentru începerea efectivă a lucrărilor, în urmă cu o săptămână fiind organizată, la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, licitaţia pentru desemnarea societăţii care va duce la îndeplinire ambiţiosul proiect.

Investiţia pentru realizarea nodului electronic al primăriei Buzău se ridică la valoarea de 1 milion de euro, bani ce provin integral de la Uniunea Europeană.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite