Palat în haine noi pentru copiii Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul sediu al Palatului Copiilor este situat pe Bd. Bălcescu
Noul sediu al Palatului Copiilor este situat pe Bd. Bălcescu

După ce a funcţionat ani buni într-o clădire dărăpănată, Palatul Copiilor s-a mutat în fostul sediu al Inspectoratului Şcolar. S-au primit fonduri pentru amenajarea unei piste de karting, a două terenuri de tenis de câmp dar şi pentru renovarea noului sediu.

Palat în haine de Cenuşăreasa, aşa se putea descrie locaţia în care a funcţionat până acum o săptămână cea mai mare instituţie adresată activităţilor extraşcolare. Cercurile de specialitate se desfăşurau într-o clădire foarte veche la care nu se mai făcuse nicio reparaţie de mai bine de 20 de ani.

Copiii înscrişi la cursuri erau nevoiţi să vină ori în mai multe schimburi, ori să se înghesuie în săli mici în care cu greu îşi puteau desfăşura activitatea sau chiar tremurau de frig.

Acum, Palatul Copiilor s-a mutat într-o nouă locaţie, în fostul sediu al Inspectoratului Şcolar, situat pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Nici această clădire nu este deocamdată perfectă pentru activităţile extraşcolare, fiind nevoie de reparaţii ale clădirii.

„Această locaţie aparţine Ministerului Educaţiei şi acum doar am făcut curăţenie şi igienizare. Dar am reuşit să obţinem de la Minister 100.000 de lei cu care să reparăm integral clădirea, atât în interior, cât şi în exterior. Sper ca până la primăvară să finalizăm lucrările", a declarat Paul Negoiţă, directorul Palatului Copiilor.

Cercuri sportive fără teren

O altă problemă cu care se confruntă Palatul Copiilor este lipsa unor terenuri adecvate pe care să se susţină cursurile de tenis şi cele de karting.

„Nu au unde să îşi desfăşoare activitatea, profesorii trebuie să meargă în diverse locuri cu copiii pentru a putea face câteva antrenamente. Am purtat discuţii cu reprezentanţii Primăriei şi se face documentaţia pentru a se promova o hotărâre de Consiliu Local, prin care să se treacă în folosinţa gratuită a Palatului Copiilor un teren de 7- 8.000 de metri, situat în apropierea Parcului Tineretului. Aici se vor amenjata două terenuri pentru tenis şi o pistă pentru karting", a adăugat Paul Negoiţă.

Palatul Copiilor pune la dispoziţia elevilor care vor să îşi petreacă timpul liber în mod util, 21 de cercuri cu diverse specializări la care în acest an şcolar s-au înscris 7.000 de şcolari şi preşcolari.

„Nici acum nu îmi vine să cred în ce condiţii am lucrat atâţia ani în vechea clădire. Acum activitatea noastră se va putea desfăşura în condiţii decente", ne-a spus Maria Mânzală, profesor al cercului de presă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite