PORTRET Fănel Ezaru, culturistul în uniformă bleu-jandarm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fănel Ezaru
Fănel Ezaru

Are aproape un metru nouăzeci în înălţime, peste 130 de kilograme şi e plin de muşchi. Aşa poate fi descris pe scurt râmniceanul Fănel Ezaru, jandarmul cu cel mai impunător fizic. Practică de mulţi ani culturismul şi a adunat deja zeci de medalii la concursuri de gen.

Aproape toţi râmnicenii îl ştiu pe Fănel Ezaru, plutonierul major care asigură paza şi ordinea Judecătoriei municipiului Râmnicu Sărat. Chiar şi interlopii din micul oraş tresar când îl văd în faţa ochilor.


„Mă ştiu de jupân chiar şi cei din cartierele mai mărginaşe. Când participam la patrulele mixte, mă cereau poliţiştii în misiune pentru că eram garanţia că nu vor fi probleme", spune Fănel.


Înainte să preia instanţele ca obiectiv de pază, Fănel a fost mulţi ani instructor pentru recruţi, după care a făcut parte din plutoanele care păzeau conductele petroliere. Din când în când, a fost detaşat şi la meciurile de fotbal, unde s-a luptat cu ultraşii adversarelor pe care Gloria Buzău le-a întâlnit în Liga întâi.


Fănel Ezaru are 1.88 metri înălţime şi 135 de kilograme. Este un munte de om, cu o masă musculară bine definită, pe care a lucrat-o cu multă perseverenţă la o sală de forţă din oraş şi la centrul de antrenament din cadul subunităţii de jandarmi.
„Îmi place să îmi ajut colegii la sala de forţă. Mă întreabă cum se lucrează grupele de muşchi, ce regim alimentar trebuie să aibă. Îi ajut mult când ne pregătim pentru probele fizice pe care jandarmii le dau frecvent", spune Fănel Ezaru.


Fănel a fost mai întâi culturist şi apoi a îmbrăcat uniforma jandarmilor. Se întâmpla la începutul anilor ‘90. „Din adolescenţă am făcut lupte libere şi apoi culturism. Am făcut armata la jandarmi şi eram fascinat de cum se antrenau scutierii şi de misiunile lor. Sportiv fiind, după liberare am ales cariera militară fără să stau prea mult pe gânduri", îşi aminteşte jandarmul culturist care, în 2004, s-a şi licenţiat în Educaţie Fizică şi Sport, la Iaşi.

Râmniceanul a participat la numeroase concursuri de culturism, naţionale şi internaţionale, de unde s-a întors cu rezultate deosebite. În 2008, la un concurs internaţional din Timişoara, a participat alături de Mister Olimpia al acelui an, Dexter Jackson, şi s-a clasat pe locul 12 din peste o sută de concurenţi.


„La sală merg cu un bun prieten, Auraş, care se pregăteşte pentru Europenele din acest an. Eu mă pregătesc pentru campionatul naţional şi ne antrenăm reciproc. După antrenamente ne analizăm şi vedem dacă mai avem de lucrat anumite grupe de muşchi", spune Fănel.
Cât priveşte regimul alimentar, jandarmul are mare grijă să nu mănânce grăsimi, fiindcă îi dau peste cap metabolismul. „În culturism se mănâncă numai fiert şi fript, niciodată prăjit. E cam scumpă mâncarea pentru un sportiv, dar mă descurc", mărturiseşte jandarmul râmnicean.

Întrebări şi răspunsuri:


Cum te ajută familia?
„Am noroc de o familie de milioane. Soţia mea este casnică şi are grijă atât de fete, cât şi de mine. Ea este cea care îmi spune să iau aminoacizii şi îmi aduce mâncare la locul de muncă, fiindcă am nevoie de cel puţin patru mese pe zi. Merg cu mine la concursuri, mă încurajează. Sunt fericit".


Sportul te-a ajutat în viaţă?
„Mi-a dat o ordine în tot ce am făcut şi niciodată nu m-am lăsat prins de excese. Chiar şi regimul alimentar drastic mi-a folosit organismului fiindcă nu am mâncat decât alimente uşoare iar de alcool nu m-am atins niciodată".

Ce îţi place?
„Ca oricărui om de rând, îmi place sportul, îmi plac plimbările, întâlnirile cu prietenii, chiar şi cele de după antrenamente, unde ne studiem reciproc, la un pahar de suc natural. Îmi place când mă văd înconjurat de cele două fetiţe şi soţia şi mai ales să împart cu ele toate bucuriile vieţii".


Ce nu îţi place?
„Nu îmi plac oamenii care nu sunt corecţi cu ceilalţi, care una spun şi alta fac. Nu îmi place deloc parşivenia şi constat că te loveşti din ce în ce mai des de ea, la tot pasul. Oamenii fără caracter sunt din păcate mulţi şi nu cred că există vreun remediu pentru nesimţire. Mă lovesc de ei mereu".

PROFIL


Născut în municipiul Râmnicu Sărat, pe 11 noiembrie 1970
Studii: Institutul de Educaţie Fizică şi Sport, Iaşi, promoţia 2004
Familie: Căsătorit, două fete

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite