PORTRET Dan Bârlă, vocea adolescenţilor din FM-ul buzoian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Bârlă, vocea de la Radio Campus
Dan Bârlă, vocea de la Radio Campus

Puţini sunt tinerii care să nu fi auzit măcar o singură dată mesajele haioase sau dedicaţiile muzicale lansate în eter de Dan Bârlă, DJ-ul de la Radio Campus, care de peste cinci ani se ocupă, seară de seară, de buna dispoziţie a adolescenţilor. Emisiunea lui este cea mai longevivă dintre emisiunile radiofonice din Buzău şi se bucură de aceeaşi audienţă ca la început.

Dan Bârlă a început să lucreze în radio când avea vârsta de 25 de ani. Îi plăcea să asculte muzică, era dornic de muncă şi vrobea mult. Au fost argumentele care l-au determinat să meargă la sediul Radio Campus pentru a lucra pe un post de DJ. „Acum 5 ani am intrat în radio. Ţelul meu era ă muncesc. Am stat o perioadă în probe după care am fost angajat. Florin Artene şi Mihai Bodescu erau atunci în radio, au avut încredere în mine şi lor le datorez cariera”, mărturiseşte Dan.

La scurt timp de la angajare, Dan a primit sarcina să interacţioneze pe calea undelor cu adolescenţii, prin intermediul unei emisiuni de seară. „Mihai Bodescu făcea până atunci emisiunea Club 98, 98 fiind frecvenţa postului de radio. Mi-a zis că eu mă voi ocupa de ea în fiecare seară. De atunci, asta fac. Vorbesc cu liceenii, le ascult dedicaţiile, le transmit mesajele şi le pun muzica pe care ei o doresc”, ne povesteşte Dan Bârlă.


Emisiunea a urcat brusc în topul preferinţelor tinerilor din Buzău. „Abordăm teme de maxim interes pentru elevi, vorbim despre experienţe de viaţă de care ei se lovesc frecvent, vorbim despre frustrările vârstei, povestioare. Apoi, playlistul emisiunii este format 80 la sută din cele mai noi hituri şi de la o emisiune la alta ţin cont de preferinţele din săptămânile precedente”, ne-a spus DJ-ul de la Club 98 – Campus FM.

Dj Bârlă este acum şi pe micul ecran

De aproape un an, DJ Bârlă cochetează şi cu micul ecran, în calitate de prezentator al mai multor emisiuni. „Interactive High School este o emisiune despre licee, cu şi despre elevi. Este de fapt o întrecere între şcoli şi mă bucur că au scos în faţă ce aveau ele mai bun. Cel mai mult îmi place că absolut toate au avut prezent folclorul în repertoriu. Cea de-a doua emisiune este una de muzică populară, în care mi-am propus să promovez toţi interpreţii locali”, ne-a lămurit Dan Bârlă.


Dan mărturiseşte că apogeul carierei sale coincide cu perioada în care activează ca DJ în cel mai cunoscut club din oraş. În anul 2005 a făcut primul pas către pupitrul cu platane şi mixere audio, dintr-o discotecă de pe insuliţa din Crâng. A început doi ani mai târziu colaborarea cu T’Essence Pub, unde este coleg cu Mihai Bodescu, cel care îl propulsase în radio. „Consider că este un pas foarte mare pentru că este cel mai tare club din Buzău. Muzica oldies care se ascultă în pub e pe placul meu şi simt satisfacţie când oamenii se bucură de ceea ce le propui tu să asculte. Eu nu fac niciodată playlistul dinainte, ci atunci, pe loc, în funcţie de atmosfera din club”, ne-a spus Bârlă.

Întrebări şi răspunsuri:

Mai ai timp şi de altceva? „Sigur că radioul, televiziunea şi clubul îmi ocupă majoritatea timpului dar atunci când joacă Dinamo, pică tot. Glumesc, dar vreau să spun că sunt un microbist înfocat şi ţin cu Dinamo. Mulţi o ştiu fiindcă mă văd foarte des îmbrăcat cu tricouri sau geci cu însemnele şi culorile câinilor roşii. Ţin cu Dinamo de când eram mic, fiindcă îmi plăcea de Mateuţ”.

E diferenţă între pupitrul de radio şi cel de DJ de club? „În ceea ce priveşte partea de producţie, e cam acelaşi lucru. Satisfacţiile sunt însă mai mari în club, pentru că ai posibilitatea să le vezi reacţiile, să ai un feedback atunci, pe loc. La radio este mai greu de contabilizat succesul, pentru că legătura cu ascultătorul este prin telefon sau pe calea undelor.

Ce îţi place? „Îmi place să văd lucruri noi, să vizitez alte ţări, să iau contact cu alte culturi, civilizaţii, să cunosc oameni noi. Îmi place muzica veche şi înainte să mă întrebi tu îţi spun că melodia mea preferată este Policy of True, a celor de la Depeche Mode. O şi pun foarte des în pub pentru că simt că nu numai mie îmi place”.

Ce nu îţi place? „Nu îmi plac mincinoşii, aroganţii, degradarea socială. Sărăcia, lupta pentru supravieţuire îi determină pe unii să devină agresivi cu semenii lor. Nu îmi mai place că din câte am constatat s-au pierdut tradiţiile. Simt în jurul meu că folclorul se face mai mult în cadru organizat, în şcoli, şi că dragostea pentru folclor nu se mai regăseşte în instinctul românului”.

PPROFIL
Născut pe 18.04.1980, în municipiul Buzău
Ocupaţia: DJ şi MC - Radio Campus, T’Essence Pub
Familie: un frate

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite