Cozile sărăciei: Oamenii stau cu orele la rând pentru a-şi ridica ajutoarele alimentare primite de la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zilnic sunt cozi la depozitul din Aleea Sporturilor
Zilnic sunt cozi la depozitul din Aleea Sporturilor

Peste 300 de buzoieni aşteptau în această dimineaţă la depozitul de pe Aleea Sporturilor să îşi ridice cota de mălai, distribuită din stocurile de intervenţie comunitară destinate persoanelor defavorizate.

"De două ore aşteptăm să ne vină rândul dar suntem pensionari şi altceva nu avem ce face, mai ales că este în ajutorul nostru. Eu stau pentru fiica mea, care s-a născut cu un handicap psihic şi are nevoie de sprijinul nostru, al părinţilor", a spus Ion Voinea, unul dintre buzoienii care au au stat în această dimineaţă la coadă.

Pensionarii cu venituri mai mici de 400 de lei, şomerii indemnizaţi, persoanele cu handicap I şi II şi asistaţii social au dreptul  fiecare la câte 14 kilograme de făină, 7 kilograme mălai, 3,2 kilograme paste făinoase sub forma unor melcişori şi câte un kilogram de biscuiţi, lapte praf şi zahăr.

Responsabilul din Buzău cu programul privind distribuţia de alimente spune că în câteva zile stocul de mălai se epuizează. „Am primit cinci tone de mălai care o să ajungă unui număr de 700 de persoane”, ne-a declarat Marian Popa.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite