Orbii au dat clasă la bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultate dezastruoase în Buzău la prima sesiune din acest an a examenului de bacalaureat, doar jumătate dintre candidaţi reuşind să-l treacă cu succes. Conform datelor furnizate ieri de Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Buzău este de doar 53,2 la sută, unul dintre cele mai slabe din istorie. Din totalul de 3936 de elevi care au susţinut bacalaureatul, doar 2100 au reuşit să pr

La un singur liceu din judeţ s-a înregistrat procent de reuşită maxim. Suprinzător, nu este vorba de Colegiul B.P. Hasdeu, cotat al patrulea din ţară ca valoare, ci de Liceul pentru Deficienţi de Vedere, unde toţi cei 11 candidaţi au promovat examenul. Cele mai bune medii dintre elevii orbi le-au obţinut Livia Iordan, care a promovat cu media 9,41, respectiv Iulian Rada, cu 9,25.
Pe locul doi în topul rezultatelor bune se situează Colegiul Naţional Alexandru Vlahută din Râmnicu Sărat, unde 99,48 la sută dintre elevi au promovat, urmat de Colegiul B.P. Hasdeu cu 99,3% şi Colegiul Mihai Eminescu, cu un procent de 94,1%.
În judeţul Buzău sunt trei elevi, doi de la Colegiul Naţional B.P. Hasdeu şi unul de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, care au reuşit performanţa de a obţine media 10 la bacalaureat.
Îmbucurător este faptul că anul acesta la Buzău nu există nicio unitate de învăţământ unde procentul de promovabilitate să fie zero. Codaşele clasamentului sunt Grup Şcolar Industrial Râmnicu Sărat cu un procent de promovabilitate de 5,43%, urmat îndeaproape de Liceul Berca, cu 5,68.
La Buzău s-au înscris pentru examenul de bacalaureat 4148 elevi, dintre care 212 nu s-au prezentat iar şase dintre ei au fost eliminaţi pentru că au fost prinşi încercând să copieze.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite