Oraşul rămâne captiv în împărăţia zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipele de deszăpezire s-au apucat, în sfârşit, de lucru şi în oraş
Echipele de deszăpezire s-au apucat, în sfârşit, de lucru şi în oraş

Numai societatea de salubrizare RER Ecologic are pe teren 120 de oameni care înlătură zăpada din staţiile de autobuz şi din parcările din faţa instituţiilor.

Nouă tractoare cu lamă şi şase împrăştietoare de material antiderapant acţionează în oraş, pe străzile principale.


Activitatea de deszăpezire a oraşului este criticată de foarte mulţi buzoieni care sunt de părere că nu s-a făcut mai nimic de când oraşul a fost sub asediul zăpezii.

„Am fost sunaţi ieri de un cetăţean de pe Titulescu, ca să ne reproşeze că nu am curăţat trotuarul în faţa curţii sale. Oamenii trebuie să ştie că au obligaţia de a-şi curăţa singuri trotuarele din faţa instituţiilor sau gospodăriilor lor", ne-a declarat Liviu Mocanu, director RER Buzău.


Societatea de salubrizare a folosit în ultimele 12 ore 60 de tone de sare, 9 tone de clorură de calciu şi 70 de tone de nisip. De asemenea, peste 40 de angajaţi Urbis, cu 12 utilaje ridică zăpada şi o transportă la groapa de gunoi.

Cu toate acestea, buzoienii le reproşează că au ieşit pe stradă după 24 de ore de la căderea zăpezii.


"Au aşteptat să ne rupem noi picioarele şi să ne distrugem maşinile şi apoi au ieşit pe stradă. Să le fie ruşine, altceva nu am de spus"
, ne-a declarat Andrei Zainea, un buzoian nemulţumit.

Dacă buzoienii din municipiu se zbat să scape de efectele zăpezii căzute în ultimele zile, în judeţ, situaţia s-a îmbunătăţit. La Baltă Albă, un bărbat are nevoie urgentă de dializă.

Circulaţia pe Drumul Naţional 2 E 85 a fost reluată noaptea trecută. Şi pe majoritatea drumurilor judeţene se circulă, dar în condiţii de iarnă. Cei aproape o mie de oamenii care au fost prinşi cu maşinile între troiene au fost scoşi şi ajutaţi să ajungă acasă sau au fost cazaţi în diferite locuri până la remedierea situaţiei. Noaptea trecută jandarmii, poliţiştii şi pompierii au acţionat pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.


În această dimineată traficul pe DN 10, DN 2 E85, DN 1B, E 577 şi DN 2B se desfăşura pe ambele sensuri, în condiţii de iarnă. Circulaţia este oprită în continuare pe DN 2C Buzău-Pogoanele şi pe DN 22 Rm. Sărat -Brăila, aceeaşi situaţie fiind şi pe anumite porţiuni din 15 drumuri judeţene. Din cauza căderilor abundente de zăpadă şi a viscolului mii de oameni au fost captivi mai bine de 24 de ore între troiene.


Are nevoie urgentă de dializă


La Căldăruşanca pe DN2 E85 sute de maşini şi oameni au reuşit cu greu să iasă din zăpadă, au fost cazaţi la un han din zonă şi noaptea trecută, după redeschiderea circulaţiei au plecat către case. Alţi "prizonieri ai zăpezii" sunt în continuare cazaţi la şcoala din Caragele şi aşteaptă să fie evacuaţi astăzi. La Balta Albă, drumul care duce spre Brăila este în continuare blocat de nămeţi înalţi de aproape doi metri iar cei o sută de oameni care au fost prinşi în trafic au fost luaţi din maşini şi cazaţi în casele localnicilor, la un motel şi la şcoala din localitate.


"La noi încă nu s-a remediat situaţia nici până la acest moment. Am reuşit să scoatem oamenii şi să îi cazăm pe unde am putut şi avem utilaje care lucrează continu pentru deblocarea drumului. Încercăm să le asigurăm măcar strictul necesar în privinţa alimentaţiei dar avem un caz grav. Este vorba despre un bărbat care are nevoie urgent de dializă şi nu am găsit nicio soluţie să îl ajutăm să ajungă la spital",
ne-a declarat secretarul comunei, Niţu Crîngaşu, din comandamentul de iarnă.

Poliţiştii, jandarmii şi pompierii au acţionat toată noaptea pentru scoaterea autoturismelor din zăpadă dar şi pentru îndepărtarea acesteia de pe carosabil. În continuare poliţiştii sunt pe drumurile din judeţ şi atenţionează şoferii să adapteze permanent viteza la condiţiile de trafic.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite