Buzău, oraşul cu doi pomi de iarnă, unul lângă celălalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Distanţa dintre pomi este de câţiva zeci de metri
Distanţa dintre pomi este de câţiva zeci de metri

Centrul Buzăului a avut un pom de iarnă doar o săptămână. Acum are doi! Buzoienilor nu le-a plăcut bradul natural pe care autorităţile l-au împodobit la începutul lunii decembrie şi au asaltat primăria cu cereri de a aduce un brad mai înalt, ca pe vremuri. Dorinţa le-a fost îndeplinită în urmă cu câteva zile.

Bradul plantat lângă monumentul eroilor Revoluţiei din 1989 este minunat dar e prea mic. Asta este părerea multor cetăţeni ai urbei care, dezamăgiţi de dimensiunile nesatisfăcătoare ale pomului, au bombardat primăria prin site-urile de petiţii sau chiar la audienţe cu cereri de a aduce un brad mult mai înalt.

„Dacă buzoienilor le stătea pe suflet acest lucru, trebuia să facem ceva. Aşa că, le-am făcut un pom de iarnă de Moş Nicolae, şi un altul, de Moş Crăciun. Norocul nostru este că am primit bradul cadou de la colegii din Harghita, pe lângă cel pe care l-am amplasat în parcul Crâng, pentru Orăşelul Copiilor. Nu ne-a costat decât transportul lui pe distanţa de 250 de metri, firma de iluminat public asigurând gratis instalaţiile de lumini”, ne-a declarat viceprimarul Fănică Bârlă.

Bradul cel mare are 20 de metri, mai înalt cu cinci metri decât cel plantat, care a fost împodobit la începutul lunii decembrie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite