Opt tronsoane de drumuri sunt închise în judeţul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un drum naţional şi alte şapte drumuri judeţene sunt închise la această oră în judeţul Buzău. Accesul pe aceste tronsoane este interzis tuturor autovehicule, cu ajutorul unor filtre de poliţie.

Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău informează că, potrivit datelor centralizate la Comandamentului Operaţional Judeţean până la ora 08.00, circulaţia era întreruptă pe următoarele artere rutiere:

-    DN 22,  Rm. Sărat – limita cu judeţul Brăila;
-    DJ 220, Goicelu –Valea Salciei / Buda – Valea Largă – Valea Salciei / Poşta Câlnău - Cochirleanca;
-    DJ 203K, intersecţie cu DN2 E85 - Vadu Paşii;
-    DJ 203G, de la ieşire din localitatea Costeşti – până la intrare în localitatea Stâlpu;
-    DJ 203D, Mitropolia – Lipănescu;
-    DJ 203, Valea Râmnicului – Bălăceanu;
-    DJ 203A, Valea Râmnicului – Ghergheasa;
-    DJ 214A, Scărlăteşti – Ruşeţu.

Se menţin restricţii de tonaj:

-    pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, pe DN 2C Costeşti – limita cu judeţul Ialomiţa şi pe DN 2B, Buzău – limita cu judeţul Brăila;
-    pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe sectorul cuprins între km 84 – 93 al DN 10 Buzău – limita cu judeţul Covasna (din cauza degradării grave a infrastructurii rutiere).

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum înainte de a se informa cu privire la condiţiile meteo-rutiere de pe traseele pe care intenţionează să le parcurgă şi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

Pentru a nu fi implicaţi în accidente, conducătorii auto trebuie să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere, să mărească distanţa faţă de celelalte autovehicule, să circule în coloană, să nu se angajeze în depăşiri sau în efectuarea altor manevre riscante, să nu frâneze brusc şi să folosească în special frâna de motor.

Poliţiştii reamintesc obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite