FOTO Operaţiune riscantă de salvare a trei copii din nămeţi (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele de salvare încearcă în acest moment să scoată doi bebeluşi şi un copil de 10 ani dintre nămeţi, la Scutelnici. Misiunea este extrem de dificilă şi se desfăşoară în condiţii de viscol puternic.

UPDATE: Copilul de 10 ani a fost preluat de o altă ambulanţă, iar spre bebeluşi a pornit o salvare echipată pentru condiţii de iarnă.

În urmă cu scurt timp, bebeluşii au fost preluaţi de către medici şi se îndreaptă spre Buzău, pentru a primi îngrijiri medicale la spital. Micuţii sunt în afara oricărui pericol.


O ambulanţă incearcă să ajungă in satul Scutelnici, un sat complet izolat de viscol, la cei doi bebeluşi de câteva luni şi la un copil de 10 ani. Cei trei micuţi din familii diferite sunt acum în îngrijirea medicului din sat, însa ei trebuie duşi urgent la spital, starea lor fiind gravă. Maşina ambulanţei cu echipaj de paramedici este însoţită de un jeep de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de un utilaj de deszăpezire, însă înaintarea este destul de
greoaie.

image


Practic, lama plugului trebuie sa dea la o parte munţi de zapadă aşezaţi pe şosea. Coloana înaintează cu câţiva metri pe oră, iar până în localitatea Scutelnici mai au de parcurs mai mult de 25 de kilometri.

image

Iată filmul evenimentelor:

În data de 26.01.2012, orele 15.25 la dispeceratul S.A.J. Buzău s-a primit o solicitare de acordare prim ajutor de urgenţă în localitatea Scutelnici pentru 2 copii minori cu vârste de 8 luni respectiv 10 luni, diagnosticaţi cu febră. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-a informat despre starea drumurilor DJ 203 I care face legătura între Pogoanele şi Scutelnici respectiv DJ 203 D Mitropolia - Scutelnici sunt impracticabile, nu permit accesul ambulanţelor care să poată prelua cazurile şi nu există o altă rută ocolitoare accesibilă pentru a se putea ajunge în zona respectivă.

Inspectorul şef a informat pe preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, care, a dispus, informarea primarului şi să se i-a măsuri ca medicul sau asistenta din localitate să administreze medicaţia necesară pentru ţinerea sub control a temperaturilor pacienţilor.
La ora 15.25 s-a trimis o ambulanţă cu antemergător, pe traseul Buzău-Smeeni-Brădeanu-Scutelnici, care nu a mai putut înainta imediat după ieşirea din localitatea Smeeni din cauza viscolului şi nămeţilor foarte mari.

În data de 26.01.2012 orele 20.00 s-a luat legătura cu societatea care administrează drumurile judeţene care au asigurat intervenţia cu două Wolle, pe tronsonul (DJ 102 H şi DJ 203 I Căldăruşanca - Scutelnici).

În jurul orelor 06.00 utilajele au ajuns în faţa dispensarului din comuna Scutelnici unde au fost aşteptaţi de primarul localităţii. După lungi discuţii între şoferi, părinţii copiilor, primar şi medicul din localitate, operatorii din dispecerat au fost informaţi că părinţii copiilor refuză transportul cu Wolla.
Începând cu ora 07.30 s-a dispus trimiterea unei ambulanţe 4x4 cu echipaj din cadrul S.A.J Buzău şi a unui autoturism marca Touareg cu 5 subofiţeri paramedici de la I.S.U. Buzău, în vederea deplasării cu antemergător pe traseul DJ 102 H şi DJ 203 I Căldăruşanca - Scutelnici pentru preluarea pacienţilor şi transportul acestora la spital judeţean Buzău.

La această oră operaţiunea de salvare se află în plină desfăşurare.

Pe timpul misiunii de salvare au fost găsiţi într-o maşina cinci cetăţeni străini ce au fost preluaţi de un echipaj de poliţie în vederea transportării într-un spaţiu amenajat creat special pentru astfel de situaţii.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite