Oamenii de afaceri, o specie pe cale de dispariţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul firmelor închise a crescut cu 20%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În schimb, cei care vin la Registrul Comerţului vor de obicei să fie persoane fizice autorizate. În primele luni ale anului, peste 500 de companii locale au fost radiate şi doar 300 au fost înfiinţate.

De mai bine de doi ani, mulţi patroni se plâng că afacerile lor se duce pe apa Sâmbetei, din cauza crizei economice. Nu mai încheie tranzacţii, nu mai au clienţi şi se gândesc serios să îşi închidă afacerile.


Pe de altă parte, sunt şi buzoieni curajoşi, care nu s-au speriat de recesiune şi afirmă că lucrurile merg destul de bine pentru ei.


Cei care deja au firme, au încercat să găsească soluţii pentru ca afacerile să le rămână profitabile, unii au mai renunţat la personal, au redus cheltuielile şi nu au mai făcut deloc angajări.


Dovadă că unii dintre buzoieni nu sunt tocmai speriaţi de criză stau şi datele de la Registrul Comerţului.


„În primele cinci luni ale acestui an au fost radiate 511 firme, în timp ce au fost înmatriculate 317 societăţi. În perioada similară a anului 2009 au fost înmatriculate 443 şi radiate 313", ne-a declarat Sorin Lazăr, directorul Registrului Comerţului Buzău.


Diferenţele dintre cei doi ani sunt semnificative, iar radierile din acest an sunt aproape duble faţă de noile înregistrări.


Majoritatea celor care au deschis noi firme sunt persoane fizice care au dorit autorizarea, alegând această formă datorită impozitelor mai scăzute.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite