O sută de comercianţi invitaţi la Drăgaică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzători din toată ţara sunt aşteptaţi, în aceste zile la Primărie, să semneze contractile. Mititeii la grătar, berea la halbă, cârnaţii de pleşcoi şi gogoşile înfuriate vor fi şi anul acesta principalele atracţii ale Drăgăicii. Bâlciul ţine de pe 12 până pe 24 iunie.

Conform tradiţiei ultimilor ani, peste 100 de mici producători din zece judeţe ale ţării sunt aşteptaţi să îşi ofere mărfurile şi serviciile atât buzoienilor, cât şi turiştilor din ţară şi străinătate. Ei mai au încă timp să închirieze spaţii comerciale în târgul Drăgaica.

"O să îmi duc tarabă pentru jucării pentru că în general copiii vor să plece cu maşinuţe, baloane, din Drăgaică, fiindcă aşa s-a obişnuit. Oricum, sper să nu fie ploi în acea perioadă, fiindcă ne-ar da peste cap toate calculele", ne-a declarat Mariana Cocor, comerciant de produse industriale.


Tarife de criză


Edilii oraşului au stabilit tarifele pentru chiria spaţiilor comerciale din târg, care sunt asemănătoare celor de anul trecut. Taxa de intrare este de doi lei de persoană, iar elevii, studenţii, militarii în termen, veteranii şi văduvele de război beneficiază de gratuitate.


Taxa pentru ocuparea platourilor în vederea amplasării pieselor de distracţie şi agrement este de un leu pentru un metru pătrat, pe zi. Vor plăti zilnic câte patru lei pentru un metru pătrat proprietarii de piese de agreement acţionate cu energie proprie.

Pentru ocuparea terenurilor cu construcţii provizorii, respectiv chioşcuri, corturi sau cabane, vor plăti câte 2,5 lei mp/zi comercianţii de produse industriale, câte 3 lei mp/zi, proprietarii de terase şi vânzătorii de produse alimentare, tot 3 lei plătesc cei cu jocuri distractive fixe şi 4 lei, pentru jocuri distractive volante.

Taxa pentru vânzarea din rulote a produselor alimentare neperisabile este de 3 lei mp/zi, pentru utilaje frigorifice şi aparate pentru pop-corn şi vată de zahăr, 4 lei, iar pentru vânzătorii de hăini din piele şi blană, 5 lei mp/zi.


Drăgaica, tradiţe îndelungată


Drăgaica este cel mai vechi târg din ţară. Atestată documentar în secolul al XV-lea, Drăgaica a fost iniţial târg de vite. La sfârşitul secolului al XIX-lea, târgul de animale a devenit bâlci unde micii meşteşugari îşi vindeau produsele, oamenii se dădeau în "scrânciob", beau bragă si mâncau halviţă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite