VIDEO O mie de sindicalişti buzoieni au plecat la marele miting din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mie de sindicalişti au plecat în zorii zilei, din Buzău, cu 20 de autocare, pentru a participa la cel mai mare miting al deceniului, programat în capitală.

Cei mai numeroşi sunt sindicaliştii din CNSLR Frăţia, peste 700 de membri fiind îmbarcaţi în 14 autocare. La ora 7.00, trei maşini i-au preluat de pe platoul din centrul oraşului pe finanţiştii şi funcţionarii din administraţia publică locală. Aceştia şi-au luat cu ei cutii cu covrigi de Buzău şi bidoane cu apă minerală, pacheţele care ar trebui să le potolească foamea pe toată durata zilei, după cum mărturisesc sindicaliştii.
 
Alte trei autocare cu sindicalişti de la SANITAS au plecat de la Spitalul Judeţean şi un altul de la spitalul de neuropsihiatrie Ojasca. Au mai plecat la Bucureşti sindicalişti de la Petrom Berca şi de la instituţiile publice din Râmnicu Sărat şi Nehoiu.

Joncţiunea a avut loc într-o parcare din satul Spătaru.


 
Cartel Alfa a trimis 180 de buzoieni în capitală, cu trei autocare şi un microbuz, care au plecat din Zona Industrială. În grupul acestora se află şi câţiva membri ai Sindicatului Poliţiştilor, unii îmbrăcaţi civil iar alţii cu uniformele de serviciu pe ei.

Sindicaliştii din Poliţie sunt supăraţi că o alarmă de gradul unu, instituită aseară, le-a dat calculele peste cap. „O treime din efective este în permanenţă la domiciliu şi mulţi colegi care erau liberi au rămas acasă. În loc de 100 de sindicalişti, câţi preconizam,  am plecat doar 40. Parcă am fi pe timp de război”, ne-a declarat Gabriel Dragomir, liderul Sindicatului Poliţiştilor Buzău.

Într-un comunicat de presă, Ministerul de Interne spune că ordinul a fost emis „pentru asigurarea bunei desfăşurări a manifestaţiilor de protest din 27 octombrie, în scopul creşterii capacităţii operative, de intervenţie şi al asigurării continuităţii în unităţile implicate în misiunile destinate menţinerii şi asigurării ordinii şi siguranţei publice”.

image

VIDEO Şicane înainte de miting. Sindicaliştii din învăţământul buzoian au fost lăsaţi fără autocar

La convoiul sindicaliştilor buzoieni s-au adăugat şi 30 de profesori, membri ai Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar, care au plecat cu maşinile personale. "În ultimul moment am hotărât să plecăm cu şase autoturisme, pentru că şoferul autocarului pe care îl angajasem am înţeles că a fost ameninţat că i se retrage licenţa de transport public, dacă face această cursă", ne-a declarat Saul Bularcă, membru SIP Buzău.
 
Cei 1000 de protestatari buzoieni şi-au luat cu ei şepci, veste cu siglele sindicatelor din care fac parte, steguleţe, fluiere şi pancarte inscripţionate cu mesaje împotriva puterii.


Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite