O femeie cu picioarele amputate îşi lasă bebeluşul în grija statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia nu își poate îngriji singură copilul
Femeia nu își poate îngriji singură copilul

A adus un copil pe lume dar îl va lăsa în voia sorții. Este povestea tristă a unei femei și a copilașului său de numai câteva zile din Râmnicu Sărat. Mama are picioarele amputate iar cel cu care a rămas însărcinată a părăsit-o când a aflat că o să devină tată. Singură, săracă și fără un acoperiș deasupra capului femeia a decis să lase copilul în grija Direcției pentru Protecția Copilului.

Femeia are 26 de ani și locuieşte împreună cu tatăl şi cu fratele său dar nu de puţine ori din cauza conflictelor din casă şi-a petrecut nopţile în gară, în voagoane. Într-una din zile, într-o clipă de neatenție, a căzut pe linia ferată și un tren i-a tăiat ambele picioare. A stat câteva luni prin spitale după care a continuat să îşi împartă traiul între casă şi gară. Aici a cunoscut un bărbat cu care în câteva luni a rămas însărcinată dar care a părăsit-o imediat ce a auzit vestea.

Femeia a născut în urmă cu câteva zile o fetiţă frumoasă şi sănătoasă la Maternitatea din Râmnicu Sărat. Oricât şi-ar dori însă să păstraze copilul, mama spune că nu îl poate lua acasă pentru că nu este în stare să îl îngrijească singură iar familia nu vrea să o primească cu el acasă.

"Copilul este perfect sănătos iar mama este şi ea bine. Mămica ne-a rugat să facem demersuri pentru a da copilul în grija DGASPC pentru că nu poate să îl crească singură, nu are sprijin de nicăieri şi nici familia nu o susţine", ne-a declarat Anastasia Constantin, şefa biroului de planning familial din maternitatea Rm. Sărat.

Când va deveni externabil, copilul va fi preluat de către un asistent maternal după care, cel mai probabil, va fi dat spre adopţie.

"Am primit o solicitare de la Spitalul Municipal Rm. Sărat să preluăm o fetiţă de care mama, invalidă, nu se poate ocupa şi vrea să o dea în sistem la noi. Când medicii vor spune micuţul poate fi externat îl vom lua, va merge la un asistent maternal iar dacă mama îşi dă consimţământul îl vom das pre adopţie", ne-a declarat Melania Mayercsik, asistent social DGASPC Buzău.

Cazul tinerei care îşi abandonează copilul încă de la naştere nu este singular. Din cauza sărăciei, tot mai multe tinere din Rm Sărat aleg să îşi părăsească bebeluşii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite