VIDEO O bătrână va rămâne fără picioare din cauza degerăturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 68 de ani, din localitatea buzoiană Pătârlagele, va rămâne fără ambele picioare, dacă va supravieţui. Femeia a fost găsită degerată în casă şi adusă duminică după-amiază la spitalul judeţean, unde medicii au decis că se impune amputarea membrelor inferioare. Acum este internată la chirurgie, însă medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

Femeia a fost găsită în casă de vecinii ei, care intraseră la bănuieli când au observat că nu dă semne de viaţă multă vreme. Era singură şi trăia din mila vecinilor. „A fost adusă în şoc hipotermic şi cu degerături severe la membrele inferioare şi superioare. Acum se află pe secţia Chirurgie”, a declarat Adriana Bratosin, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău.

Medicii care o îngrijesc pe femeia din Pătârlagele sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele ei de supravieţuire. Aceştia spun că în cazul în care va scăpa cu viaţă după o eventuală infecţie generalizată, va rămâne fără labele picioarelor şi posibil fără câteva degete.

Prin secţia de Urgenţele a Spitalului Judeţean au mai trecut de ieri încă şapte persoane afectate de ger sau cu fracturi ale mâinuilor sau picioarelor, iar alte zece peroane fără locuinţe, adunate de pe străzi, sunt cazate în internatul Liceului cu Program Sportiv. Autorităţile locale au amenajat pentru astfel de cazuri sociale 80 de locuri în internatele liceelor Sportiv şi Agricol.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite