Nunţile salvează cofetăriile buzoiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recesiunea economică şi-a pus amprenta şi pe activitatea cofetăriilor din oraş. Buzoienii cumpără în continuare prăjituri, însă cantităţile sunt din ce în ce mai mici.

Dacă în anii trecuţi maeştrii cunoscuţi abia făceau faţă avalanşei de cereri de dulciuri şi mai ales de torturi, de la începutul lui 2010 vânzările sunt mai mici. Buzoienii au devenit mai cumpătaţi şi preferă să cumpere atât cât e nevoie, fără să mai risipească bani.
 
Cei care mai ţin în viaţă cofetăriile sunt clienţii fideli, dar şi nunţile. În fiecare sfârşit de săptămână, cofetarii livrează dulciurile preparate în aceeaşi zi în diverse locaţii de petrecere pentru că ei ştiu că cea mai bună reclamă este calitatea torturilor. „Eu vin la cofetăria Cornovac de ani de zile. Acum pot să spun că iau mai puţine prăjituri, cam cât mănânc o dată, iar când mi-e poftă vin din nou. Această cofetărie o recomand şi celor care vor un tort bun pentru nuntă”, ne-a spus  Alina Ioneşcu, o clientă a cofetăriei. 


„Din luna noiembrie a anului trecut, criza se simte. Numărul clienţilor nu a scăzut, însă platourile cu prăjituri sunt mai mici. De exemplu, de sărbători am vândut foarte multe torturi de un kilogram, deci nu foarte mari”, ne-a spus Ion Cornovac, cofetar. 

Produse noi

Grija locului de muncă şi veniturile mai mici i-au făcut pe buzoieni să fie mai atenţi la sumele pe care le scot din buzunar şi astfel să cumpere prăjituri mai puţine. Cofetarii nu se lasă însă intimidaţi de vânzările în scădere şi continuă să facă noi produse.
„De curând am făcut prăjitura Shummy, care nu există pe piaţa buzoiană. Este foarte bună şi are un preţ atractiv. Toate produsele noastre sunt naturale 100 % şi au un gust deosebit ”, a mai spus cofetarul.

Buzoienii iubesc diversitatea

Maeştrii cofetari au remarcat faptul că mulţi buzoieni nu se pot abţine şi, de fiecare dată când vin la cofetărie, încearcă tot ce este nou. „Am observat că n ultimul timp mănâncă mai puţin clienţii noştri, însă foarte diversificat şi încearcă de fiecare dată ce este nou”, ne-a spus cofetarul Ion Cornovac.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite