„Nuntă la Buzău” este noul produs al pensiunilor buzoiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Nunta la Buzău” a fost pusă în scenă la pensiunea „Casa cu tei”
„Nunta la Buzău” a fost pusă în scenă la pensiunea „Casa cu tei”

Filmul promoţional va fi în „lada de zestre" din camerele turiştilor, iar la cerere vor veni mirii cu tot alaiul de nuntaşi. Pe lângă activităţile obişnuite de agrement, turiştilor le va fi oferită şi ocazia de a asista la o nuntă cu toate obiceiurile din bâtrâni existente în zona Buzăului.

Jumătate de oră de nuntă ca la Buzău. Asta pot vedea turiştii care se vor caza la una din pensiunile din judeţ. Pe lângă masă şi cazare, aceştia pot alege să vizioneze o nuntă ca la Buzău pusă în scenă de membrii Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Buzău. Invitaţii, naşii, mirii şi socrii sunt personaje care apar în filmul de 30 de minute realizat de ANTREC şi care din această lună este pus la dispoziţia turiştilor care vizitează Buzăul.


Dacă imaginile îi vor cuceri pe vizitatori, aceştia vor putea să solicite participarea din plin la o astfel de nuntă, iar alaiul va poposi la pensiunea respectivă.


Noul produs este opţional şi dă ocazia turiştilor care ştiu mai puţin tradiţiile zonei, să cunoscă modul de desfăşurare a unei astfel de nunţi. „Nuntă la Buzău este un serviciu extra care a fost adăugat în cadrul ofertei de agrement a pensiunilor ANTREC. Astfel, turiştii pot participa atât vizionând nunta, cât şi dansând pe muzică populară românească, mai ales dacă vor chema mirii cu tot alaiul", ne-a spus Cristina Partal, preşedinta ANTREC Buzău.


Niciun obicei uitat


Jucatul găinii, gătitul şi dezlegatul miresei, horele şi sârbele sunt câteva dintre momentele pline de veselie ale nunţii buzoiene. Turiştii care vor opta pentru acest produs au ocazia să vadă şi totodată să înveţe toate obiceiurile legate de acest moment al vieţii. Membrii Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale au pus în scenă nunta ţărănească, cea care respectă ritualurile străvechi de la lada cu zestre, negocierea dintre socrii, precum şi petrecerea cu mulţi invitaţi. „Consider că este un moment frumos şi plin de veselie. Chiar este o idee inedită ca turiştii să vizioneze un moment tradiţional românesc, mai ales cei ce vin din străinătate", spune Irina Mihalache, turistă care a asistat la lansarea produsului.


„Nuntă la Buzău" va fi promovat din 2011 atât în ţară, cât şi în străinătate prin organizarea de evenimente culturale, participarea la diverse târguri de turism din ţară, cât şi prin materiale publicitare pentru ca nunta ţărănească din satele buzoiene să devină cunoscută multor români şi nu numai.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite