Nu mai sunt bani pentru salariile pe ultimele două luni din spitalul judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Personalul spitalului judeţean riscă să rămână fără salarii în lunile noiembrie şi decembrie. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, fondul de salarii a fost epuizat o dată cu salariile pentru luna octombrie şi numai o hotărâre de guvern ar putea rezolva această criză.

În acestă situație s-a ajuns după ce Spitalul Județean Buzău a trecut în administrarea Consiliului Județean Buzău, fără a se emite și un ordin care să reglementeze statul salariaților spitalului.

“Luna octombrie este ultima lună în care putem să onorăm plata salariilor personalului medico-sanitar din Spitalul Județean. Dacă nu se intervine din nou cu o hotărâre de Guvern, în următoarele două luni, personalul nu-și va primi salariile. Degeaba ne chinuim noi să aducem îmbunătățiri la infrastructura sanitară, dacă personalul medical este tratat așa cum este tratat. Încă din luna aprilie am atras atenția Ministerului Sănătății și Casei Naționale a Asigurarilor de Sănătate că Buzăul este descoperit pentru o perioadă de patru luni la plata salariilor. (…) Consiliul Județean nu poate face plata salariilor, nu are baza legală și nici disponibil. Ar mai fi nevoie de 30 de miliarde de lei vechi”, a declarat Victor Mocanu.

În luna septembrie, spitalul a fost într-o situaţie similar. În urma protestelor sindicaliştilor Sanitas, a fost emis un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Administraţiei şi Internelor prin care se reglementa plata salariilor doar pentru lunile septembrie şi octombrie.


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite