Noua organigramă produce suspans în Inspectoratul Şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei de la Inspectoratul Şcolar Buzău (ISJ) au aflat că din 37 de posturi plus o jumătate de normă, trebuie să rămână numai 32. Se ştie deocamdată că vor fi daţi afară trei angajaţi de la salarizare şi contabilitate iar dintre inspectori, cel puţin doi trebuie să plece în urma desfiinţării posturilor.

Conducerea ISJ spune că o dată cu reconfigurarea posturilor, va urma o rotire a cadrelor, acolo unde se poate. Apoi, consiliul de administraţie îi va nominaliza pe cei care nu se vor mai regăsi în noua schemă.

„Deocamdată nu ştim cine pleacă pentru că nu am acoperit încă posturile noi. Ele pot fi însă compatibile cu cele vechi, care dispar. De exemplu, dispare educaţia formală şi nonformală şi apare educaţia permanentă. Cel de acolo ar putea să acopere şi sarcinile noului post şi astfel să rămână", a spus Florina Stoian, inspector şcolar general.


Chiar şi unul dintre cei doi adjuncţi ai inspectoratului va rămâne fără post, nominalizarea urmând să fie făcută de Minister. „Fiecare dintre noi suntem titulari pe o catedră şi în aceste condiţii suspansul nu prea există. Sigur, e onorabil să lucrezi pe această funcţie, dar acestea sunt realităţile legislative şi trebuie să ne adaptăm la ele", spune Paul Negoiţă, unul dintre inspectorii adjuncţi din ISJ Buzău.


Împreună cu disponibilizaţii din Inspectorat, o dată cu reorganizarea îşi vor mai pierde locul de muncă încă nouă angajaţi din cluburile sportive şcolare şi trei de la palatul şi cluburile copiilor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite