Noua maternitate va fi finalizată până în primăvara anului viitor. Vezi care este stadiul finisajelor interioare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean din Buzău a contractat un credit cu care va reuşi să finalizeze construcţia noii maternităţi de pe strada Victoriei. Împrumutul în valoare de 17 milioane de lei ar trebui să asigure predarea construcţiei la cheie cel mai târziu în luna aprilie a anului viitor

După lungi aşteptări şi contre în Consiliul Judeţean, construcţia clădirii în care va funcţiona maternitate se apropie de final. Clădirea ar trebui să fie gata în primăvara anului viitor, iar din acel moment va mai fi nevoie de fonduri pentru aparatura medicală de la Ministerul Sănătăţii.

Lucrările au fost demarate în toamna anului 2009, iar investiţia totală se ridică la 10 milioane de euro. Dacă iniţial construcţia noii maternităţi a fost întârziată de neînţelegerile dintre consilierii judeţeni, care mult timp nu au fost de acord cu contractarea unui credit care să permită finalizarea investiţiei, acum lucrările bat pasul pe loc pentru că încă nu a fost desemnată firma care să se ocupe de amenjarea interioară.

În prezent, ridicarea clădirii şi finisajele exteterioare sunt gata. „Lucrările la noua maternitate sunt finalizate în proporţie de 88%, iar în aprilie 2012 sperăm să o predăm la cheie. Acest lucru înseamnă că la acea dată clădirea va fi finalizată, urmând să fie dotată cu aparatura necesară”, a declarat Constantin Lungu, director executiv al Consiliului Judeţean Buzău.

Citeşte amănunte în ediţia săptămânalului ADS. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Buzău, la preţul unic de 0,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite