VIDEO Noroiul vine pe conductă! La robinetele buzoienilor curge tot mai des apă cafenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din mai multe cartiere sunt exasperaţi că au parte tot mai rar de apă curată. Reprezentanţii Companiei de Apă susţin că supraconsumul şi întreruperile de energie antrenează suspensiile feruginoase, dar neagă că se întâmplă aşa ceva des, aşa cum îi reclamă consumatorii.

Când vor să facă duş, să spele rufe sau chiar pentru consumul alimentar, buzoienii se trezesc din ce în ce mai des că nu pot folosi apa de la robinete. Aceasta are culoarea cafenie şi nimeni nu se încumetă să îşi potolească setea cu ea sau să îşi folosească maşinile de spălat de teamă că le vor strica. Oamenii au ajuns aproape la limita răbdării şi spun că s-au săturat să plătească pentru ceva ce nu pot folosi.


În astfel de condiţii şi-au început săptămâna locuitorii cartierelor Unirii şi Crâng. „Am ajuns seara acasă şi am vrut să fac un duş şi nu am putut. Apa era neagră precum cafeaua, mai rău mă murdăream. Am lăsat-o să curgă vreo 20 de minute, dar a fost zadarnic, tot nu s-a limpezit. Dacă ar fi doar situaţii accidentale, poate am înţelege, dar deja este bătaie de joc pentru că se întâmplă destul de des", a declarat Tatiana Roscot, care locuieşte pe bulevardul Unirii.

Apă murdară la Buzău

Promisiuni ca nu vor plăti noroiul

Reprezentanţii furnizorului, Compania de Apă, neagă spusele consumatorilor şi spun că astfel de probleme apar rar, de cele mai multe ori când sunt întreruperi de energie electrică. Măcar au promis că apa murdară nu va fi taxată.

„Ştiu că au existat câteva probleme în cartierele Unirii şi Crâng din cauza întreruperilor de tensiune. A fost apa murdară timp de câteva ore, dar oamenii trebuie să stea liniştiţi, pentru că nu vor plăti această apă, li se va scădea din factură", a declarat Dumitru Cristea, directorul tehnic al Companiei de Apă.


Însă toate aceste promisiuni nu îi consolează pe buzoienii care s-au săturat să îşi strice maşinile de spălat şi instalaţiile sanitare. „Luna aceasta am de plătit pentru apa potabilă 70 de lei şi nu înţeleg pentru ce dau atâţia bani când este atât de murdară. Şi cum îmi dau eu seama dacă într-adevăr mi s-a scăzut din factură acea apă cafenie pe care nu am putut să o folosesc? Cum contorizează ei exact câtă apă s-a consumat individual în acele momente când era neagră? Cred ca e imposibil, din nou ne păcălesc", se întreabă Ionel Gherghişor, din cartierul Unirii.


„Oamenii trebuie să cerceteze chiar ei legile şi atunci vor constata că au dreptul să ceară recalcularea facturilor"
, ne-a spus Gheorghe Tănăsescu, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite