Normele UE înlocuite de tradiţie. Porcii vor fi înjunghiaţi fără asomare şi în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porcii vor fi sacrificaţi conform tradiţiei
Porcii vor fi sacrificaţi conform tradiţiei

Buzoienii nu ţin cont de normele europene şi continuă să păstreze tradiţiile româneşti. Deşi porcii trebuie asomaţi înainte de înjunghiere, gopodarii recurg tot la sacrificarea tradiţională. Cei care doresc totuşi ca animalul să fie asomat, trebuie să apeleze la un medic veterinar.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare estimează că în acest an vor fi sacrificaţi 50.000 de porci care vor trebui supuşi examenului trichineloscopic. La nivelul municipiului Buzău există trei locaţii în care se pot efectua astfel de examene care sunt deschise zilnic în intervalul orar 08.00- 18.00, iar costul acestuia este de şapte lei.

Medicii din cadrul DSVSA atrag atenţia că porcii sacrificaţi în gospodării nu pot fi comercializaţi. În judeţ există în acest moment un singur abator autorizat sanitar veterinar pentru sacrificarea porcilor care se află în Poşta Câlnău.

Din celelalte patru abatoare autorizate pentru sacrificarea bovinelor au solicitat derogare pentru sacrificarea porcilor în perioada sărbătorilor de iarnă două unităţi din Râmnicu Sărat.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite