Noile taxe au adus încasări minore Casei de Pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multă agitaţie pentru mai nimic. Legea care i-a făcut pe buzoieni să stea la cozi la Casa de Pensii penru a-şi plăti contribuţiile pentru drepturile de autor sau ca persoane fizice autorizate, nu a adus mare lucru în conturile instituţiei.

„Până la data de 9 septembrie au fost încheiate la Casa de Pensii Buzău 423 de declaraţii, deja se vede şi efectul în sensul că s-au înregistrat şi încasări. Oamenii au venit să îşi achite datoriile, suma încasată ridicându-se la aproximativ 47.000 de lei", a declarat Carmen Androne, directorul Casei Judeţene de Pensii Buzău.

Recent legea care prevedea plata contribuţiilor sociale pentru DDA a fost modificată. Acum buzoienii care obţin venituri din astfel de activităţi nu vor mai fi nevoiţi să bată drumul până la Casa de Pensii, obligaţia revenindu-i angajatorului. „Cei care plătesc astfel de contribuţii, pot beneficia şi de indemnizaţia de şomaj, de orice fel de prestaţii de asigurări sociale şi în acelaşi timp de concediu medical. Plata pe astfel de venituri se adaugă la cuantumul pensiei", a mai adăugat directorul instituţiei.

Firmele au obligaţia să depună lunar până pe data de 25 a lunii câteo declaraţie nominală a persoanelor care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale. În scurt timp Casa de Pensii va beneficia şi de un sistem on line de plată pentru astfel de venituri, care i-ar scuti pe angajatori de vizita lunară la instituţie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite