UPDATE Noi restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia autovehiculelor pe raza judeţului Buzău se desfăşoară în condiţii de iarnă. Începând cu ora 9.30, au fost instituite restricţii de trafic pe DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila şi DN 2C Costeşti – Smeeni – Padina, fiind interzis accesul autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

UPDATE Ora 11.00 Se instituie restricţii de circulaţie pe Drumul Naţional 2B Buzău - Brăila, pentru autovehicule cu masa maximă mai mare de 3,5 tone.

UPDATE Ora 10.20 Se interzice accesul autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 2 E85 Buzău - Urziceni.

În zonele vizate au fost instituite filtre, poliţiştii informând participanţii la trafic cu privire la traseele sigure de deplasare.

Având în vedere condiţiile meteo prognozate pentru această perioadă, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum pe distanţe mari dacă nu este absolut necesar.
Dacă, totuşi, călătoria nu poate fi amânată, conducătorii auto trebuie să se informeze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să-şi pregătească autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.).

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, solicităm conducătorilor de autovehicule:
- să reducă viteza de deplasare, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora;
- să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire; 
- să folosească în mod corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;
- să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
- să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească în special frâna de motor.

Totodată, pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile semnalizate şi marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite