Nicu Soare vrea să ajungă campion naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început să meargă la antrenamente de atletism încă de la 13 ani, iar acum vrea să câştige medalii de aur.

Nicolae Soare a crescut până la vârsta de şapte la bunicii săi la ţară de la care a învăţat numai lucruri bune. La vârsta de 13 ani a mers împreună cu un coleg de- al său, care era atlet, la un antrenament.

A doua zi deja a început să se antreneze cot la cot cu prietenul său. După două săptămâni a fost remarcat de către antrenor.

„Uşor, uşor am început să alerg şi după două săptămâni am reuşit să îl întrec pe colegul meu la un antrenament. Atunci m-a văzut domnul profesor şi am început serios antrenamentul", îşi aminteşte Nicu Soare.

Tânjea după atletism

După o perioadă în care s-a dedicat antrenamentelor, a vrut să renunţe, iar în clasa a opta nu a mers deloc pentru a avea timpul necesar pregătirii pentru examenul de capacitate.

Însă gândul său era în continuare la sport, aşa că a dat probele pentru admitere la Liceul cu Program Sportiv. În clasa a noua a început serios antrenamentele, iar timpul său liber l- a dedicat doar atletismului. În cei patru ani a reuşit să câştige zeci de concursuri, însă cel mai important pentru el rămâne o cursă de 5.000 de metri, unde a reuşit să cucerească medalia de bronz.

„Acesta a fost primul concurs la care am luat medalia singur, până atunci câştigasem cu echipa. Am avut mari emoţii, dar eram foarte bucuros", ne- a spus atletul. De- a lungul timpului a reuşit să strângă peste 40 de diplome şi peste 10 medalii de la concursurile la care a participat, pe care le- a aşezat într- un loc de cinste din locuinţa sa.

Tot timpul lângă atlet a stat unchiul său, care l- a încurajat şi l- a spirjinit la toate competiţiile. Pentru obţinerea performanţei, Nicu Soare a trebuit să se dedice numai sportului. O zi din viaţa sa se împarte între antrenamente şi şcoală.

„Anul acesta am stat foarte mult prin cantonamente. În fiecare zi antrenamente, dimineaţa şi după amiază. Nu prea mai am timp să ies cu prietenii, doar la o lună mai ies prin oraş cu ei", ne-a spus Nicu.

Pregătiri pentru campionat

Nicu Soare a început acum să se antreneze foarte serios pentru un grand prix care se va desfăşura în această lună la Bucureşti şi ar vrea să se califice la campionatul mondial.

Pe lângă timpul dedicat concursurilor, sportivul se pregăteşte şi pentru examenul de bacalaureat, iar mai târziu vrea să urmeze Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, apoi să devină antrenor.

Întrebări şi răspunsuri

Ce părere ai despre promovarea ateltismului?

Nu prea este promovat şi mă gândesc că o cauză ar putea fi faptul că în acest sport nu se pot face „manevre". Aici ai nevoie de talent, ambiţie, muncă multă, dar pe lângă toate acestea este nevoie de încurajare, dar şi de bani pentru vitamine sau echipament şi părinţii mă ajută foarte mult.

Cum este viaţa de sportiv?

Este destul de greu pentru că tot timpul mă antrenez, învăţ sau mă odihnesc. Nu prea am timp să ies cu prietenii. De exemplu nu pot să ies noaptea prin cluburi sau să stau până târziu cu prietenii, dar nu îmi pare rău pentru că îmi place ceea ce fac.

Ce îi place

Îmi place foarte mult ceea ce fac şi să ies cu prietenii. În timpul liber îmi place să mă joc pe calculator. Îmi place ca oamenii de lângă mine să mă respecte pentru ceea ce fac, să se poarte frumos cu mine şi să nu fie răutăcioşi.

Ce nu îi place

Nu îmi plac oamenii mincinoşi şi răi. Nu prea îmi place fotbalul pentru că se promovează foarte mult şi aş vrea să văd şi ceva atletism pentru că sunt foarte multe concursuri naţionale, dar ei vorbesc de un meci de fotbal judeţean.

Profil

Născut: 20 septembrie 1991, Buzău

Ocupaţie: elev în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv Buzău

Familie: o soră

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite