Nicoleta Zaharia, olimpica din „Casa de copii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta Zaharia
Nicoleta Zaharia

Ocupanta locului trei la „Olimpiada Copiilor pentru Viitor" locuieşte într-un apartament al Protecţiei Copilului şi este elevă la Liceul de Artă.

Nicoleta s-a născut într-o familie săracă, de la marginea oraşului Buzău. A copilărit în casa de pe Războieni până a început să facă primii paşi, apoi a fost dată la un centru de plasament, împreună cu alţi trei fraţi.

Educatorii au constatat după numai câteva luni că au în grijă un copil foarte talentat. „Eu am început să cânt de la vârsta de cinci ani. Îmi plăcea să mă uit la televizor şi obişnuiam să cânt după cei care apăreau acolo. Cântam şi muzică populară şi uşoară", îşi aminteşte Nicoleta.

Nicoleta a stat la început în Centrul de Plasament Numărul 2, a fost mutată apoi într-un modul familial, din Râmnic, după care a revenit în Buzău, tot într-un apartament din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială.

„Noi am fost mulţi fraţi însă trei dintre ei, după Revoluţie, când se adoptau copii, au ajuns la familii din alte ţări. Alţi patru dintre fraţi, între care şi o soră la fel de talentată, sunt cu mine în modulul rezidenţial", spune Nicoleta.

Talentata locatară din apartamentul Protecţiei Copilului este acum elevă a Liceului de Artă „Margareta Sterian", unde învaţă să devină o profesionistă în domeniul muzicii.

„Sunt în clasa a noua, la canto-popular, unde o am profesoră pe doamna Tatiana Răduţă, o profesoară foarte bună, pentru că ştie să ne explice. La admitere nu au fost grele probele, dar cred că am avut şi noroc pentru că am intrat pe un loc pentru romi", mărturiseşte Nicoleta.

Zilele trecute, Nicoleta s-a întors de la faza naţională a „Olimpiadei Copiilor pentru Viitor" cu premiul trei, din 35 de concurenţi, şi numeroase cadouri, între care şi un aparat de fotografiat, care îi este deja foarte drag.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:

Cum te înţelegi cu colegii din apartament?
Am noroc de colegi buni iar doamnele care au grijă de noi sunt foarte înţelegătoare şi chiar mă încurajează în ceea ce fac. Cânt mereu prin casă, mai ales când trebuie să fac exerciţii. Atunci când eu cânt, se adună şi ceilalţi copii lângă mine şi mă ascultă.

Ce ai de gând să faci mai departe?
Sper să ajung la Conservator şi apoi voi mai vedea. Probabil, o să merg şi la nunţi, pentru că aşa îmi voi asigura traiul. Deocamdată mai am multe de învăţat la liceu pentru că eu cântam până acum după ureche şi abia acum învăţ notele, teoria şi istoria muzicii.

Profil:
Născută pe data de 21 martie 1995, în Buzău,
Ocupaţia - elevă Liceul de Artă
Familie - 10 fraţi

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite