Năstase voia mai multe păduri decât are Buzăul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finalul unui proces care a durat mai bine de trei ani, inginerul Teodor Năstase a primit o hotărâre prin care i se retrocedează 63.000 de hectare de pădure.  Pretenţiile lui au fost însă mult mai mari şi au vizat 154.000 de hectare, mai mult chiar decât tot terenul împădurit al judeţului, care este de 152.000 de hectare.

Până şi magistraţii Judecătoriei Pătârlagele au considerat exagerată cererea celui pe care l-au recunoscut drept urmaş al Buzeştilor. Instanţa arată în sentinţă că “a admis în parte plângerea formulată de petentul Năstase Teodor” . Problema nu este simplă oricum. În ipoteza în care hotărârea ar rămâne definitivă şi irevocabilă după ce va fi supusă căilor de atac, va fi imposibil ca Năstase să intre în posesia terenurilor pentru că “partea admisă” de judecător se suprapune cu pădurile altor proprietari.


Retrocedare imposibilă


“În cazul în care sentinţa devine definitivă şi irevocabilă după recurs, aceasta trebuie pusă în aplicare. Numai că practic este imposibil pentru că sunt multe amplasamente care se suprapun peste altele care au fost retrocedate deja în zonă. Acolo sunt suprafeţe care aparţin Academiei Române, Obştii Moşnenilor, dar şi persoanelor fizice, iar din cunoştinţele mele sunt aproximativ o mie care au suprafeţe de la 0,2 până la câteva hectare”, ne-a declarat Paul Beganu, prefectul judeţului Buzău.


O altă piedică în punerea în aplicare a sentinţei judecătoreşti este faptul că în zonă există două situri naturale, Siriu şi Penteleu, punerea în posesie putându-se face doar pentru ce este în jur. În aceste condiţii, automat se pune în discuţie modul în care va fi despăgubit Teodor Năstase.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite