UPDATE Primarul şi viceprimarul comunei buzoiene Podgoria au fost trimişi în judecată de D.N.A.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Baciu
Constantin Baciu

Primarul Constantin Baciu şi fostul secretar al Primăriei, Neculai Milea, care în prezent este viceprimar, sunt acuzaţi de complicitate la infracţiunea de folosire şi prezentare de documente false şi inexacte având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Alături de cei doi este inculpat şi Mironel Carmen Dascălu, asociat şi administrator la mai multe societăţi comerciale printre care şi S.C. FERMA DAS AGRO S.R.L. Podgoria, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: folosire şi prezentare de documente false şi inexacte având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene, înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.

Conform unui comunicat remis de D.N.A, paguba se ridică la peste un milion de lei.

"În cursul anilor 2005 şi 2006, inculpatul Baciu Constantin a concesionat în mod ilegal către S.C. FERMA DAS AGRO S.R.L. Podgoria suprafaţa de 10 ha teren extravilan şi a întocmit fără drept certificatul de urbanism, cunoscând că aceste documente vor fi folosite de către Dascălu Carmen Mironel în cadrul proiectului cu finanţare SAPARD. La rândul său, Milea Neculai, în calitate de secretar al comunei Podgoria, a contribuit la concesionarea în mod ilegal a terenului menţionat mai sus prin aceea că nu a urmărit întocmirea şi avizarea pentru legalitate a proiectului de hotărâre de Consiliu Local a semnat contractul de concesiune şi nu a făcut demersurile necesare pentru rezilierea acestuia. Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 516.402,38 lei ( aproximativ 146.517,911 euro )", se arată în comunicatul D.N.A.

Dosarul penal al celor trei inculpaţi

S-a pus sechestru asigurator asupra casei bătrâneşti a primarului Constantin Baciu, în valoarea de peste un miliard de lei vechi.

“Mă consider nevinovat. Nu am făcut decât să semnez un certificat de urbanism făcut de angajaţii Primăriei. Agenţia de Plăţi a calculat şi ne-a acuzat că noi ne-am face părtaşi la fraudarea de fonduri europene de către acea firmă, atunci când am eliberat certificatul de urbanism în locaţia unde are prima crescătorie. Zona în care este făcută prima fermă este la limita intravilanului cu extravilan. Anchetatorii au tras concluzia din PUG că acel teren ar fi fost în extravilan şi că de ce i-am dat certificat de urbanism. În instanţă, voi dovedi că a fost cel mult o greşeală omenească”, ne-a declarat primarul din Podgoria.

Acesta a adăugat că atât timp cât nu există o sentinţă definitivă şi irevocabilă în cazul său, are dreptul să-şi exercite atribuţiile de primar. Primul termen de judecată este pe 19 octombrie, la Judecătoria Râmnicu Sărat.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite