Parcările Buzăului au fost transformate în muzeu al rablelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşinile vechi, nefolosite de ani buni, ţin blocate degeaba spaţii după care plâng şoferii activi. Criza spaţiilor în care buzoienii să poată să-şi lase autovehiculele este amplificată de vechiturile prăfuite şi ruginite, care ocupă degeaba de ani de zile parcările din jurul blocurilor.

Parcări puţine şi ocupate de maşini abandonate. Este deja o problemă a tuturor şoferilor buzoieni care, în ultimii ani, se confruntă cu o criză acută de spaţii în care să îşi lase autoturismele.


Locurile de parcare, atât cele cu plată, cât şi cele din jurul blocurilor, au devenit insuficiente şi din cauza maşinilor atât de vechi încât nici nu se mai mişcă decât împinse.


Proprietarii rablelor refuză să le transporte în alte spaţii private pentru a lăsa un loc liber de parcare, motivul fiind că autoturismele respective sunt de obicei primele maşini pe care le-au condus şi au o valoare sentimentală. "M-am gândit să o dau şi la programul Rabla, dar nu prea m-am îndurat. E maşina pe care am condus-o ca şofer începător. Este adevărat că e veche şi nu mai am ce face cu ea, dar nici nu am un alt loc în care să o duc", ne-a spus Iulian Potec, un buzoian de 31 de ani.


Pregătite pentru Rabla


Ca Iulian sunt şi alţi buzoieni. Aproape în fiecare cartier buzoian se pot vedea maşini de pe care cade tabla, unele dintre ele devenind adăpost pentru câinii şi pisici sau chiar pentru oamenii străzii. "La nivelul municipiului Buzău sunt fără numere de înmatriculare 10 autoturisme vechi care stau nefolosite. Dar în realitate numărul maşinilor care ocupă locurile de parcare este mult mai mare, în jur de 100, însă proprietarii le-au înmatriculat şi plătesc impozit pentru ele, pentru că în caz contrar nu le pot da la programul Rabla", ne-a declarat Ion Gegea, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Buzău.


Doar avertismente


Cei care pot lua măsuri împotriva proprietarilor care ocupă locruile de parcare degeaba sunt poliţiştii locali. Numai că în dotarea acestora nu intră şi o autospecială cu care să poată ridica vechiturile.

"După ce dscoperim o astfel de maşină, încercăm să depistăm proprietarul. Avem o discuţie amiabilă cu acesta, îi dăm şi un avertisment şi majoritatea cazurilor le-am rezolvat în această manieră. Noi îi putem şi sancţiona cu amenzi cuprinse între 125 şi 750 de lei, însă nu s-a aplicat nicio astfel de sancţiune. Şi nici nu putem ridica autovehiculele pentru că nu deţinem o maşină specială pentru astfel de transporturi", ne-a spus Octavian Dragomir, agent în cadrul secţiei de Disciplină Rutieră de la Poliţia Locală.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite