Municipiul Râmnicu Sărat a fost zguduit de un cutremur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Municipiul Râmnicu Sărat a fost zguduit de un cutremur
Municipiul Râmnicu Sărat a fost zguduit de un cutremur

Un cutremur de pământ cu magnitudinea de 4 pe scara Richter a avut loc aseară, la ora 20.15, la Râmnicu Sărat, la o adâncime de numai 16 kilometri. Seismul s-a simțit în oraș şi în comunele din vecinătate.

Mişcarea plăcilor tectonice a fost înregistrată de Observatorul Seismologic de la Vrâncioaia. Cutremurul a avut loc la ora 20:15, iar epicentrul a fost localizat în vecinătatea localităţii Râmnicu Sărat, la adâncimea de numai 16 kilometri.  Cutremurul a avut o magnitudine de 4,0 - 4,4 pe scara Richter şi a fost resimţit în zona epicentrală cu intensitatea de IV până la V grade pe scara Mercalli.

De asemenea, seismul a fost resimţit în judeţele Galaţi şi Vrancea, cu intensităţi de III până la IV grade pe scara Mercalli. Mişcarea seismică iniţială a fost urmată de mai multe replici, de mai mică magnitudine.

“A fost un cutremur de suprafaţă care s-a simţit numai în zona Râmnicu Sărat şi Topliceni, date fiind configuraţia reliefului şi unda de propagare. Nu a existat niciun risc pentru clădiri şi nu a fost nevoie de intervenţia protecţiei civile”, ne-a declarat locotenent colonelul Costel Barbu, şeful Protecţiei Civile din Buzău.

La ora 20.15, câteva sute de râmniceni se aflau pe stradă, în faţa Primăriei, pentru a aştepta rezultatele exit-poll-urilor. Printre ei s-a aflat şi echipa unei televiziuni locale. “Transmiteam în direct un interviu cu primarul Viorel Holban şi dintr-o dată am simţit cum se zgâlţâie scările primăriei sub mine. M-am uitat la domnul primar să văd dacă schiţează vreun gest, am văzut  că nu s-a speriat şi am crezut că mi s-a părut doar mie. La finalul interviului, cameramanul care stătea în genunchi s-a ridicat şi mi-a spus că a simţit şi el cutremurul”, ne-a declarat Daniel Ţigleanu, reporter la TV Sat Râmnicu Sărat.

Cutremurul s-a simţit mai ales în locuinţele de la etajele superioare. “Eram în casă şi am auzit frigiderul cum se mişca şi m-am speriat. În secunda următoare au ieşit din dormitor părinţii mei, tot speriaţi, şi au strigat la mine că e cutremur. Chiar ne-am speriat”, ne-a declarat Maria Rădulescu, localnică din Râmnicu Sărat.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite