Monteoru, Siriu sau Ciolanu au devenit câteva destinaţii foarte atractive şi ieftine pentru buzoieni.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor să iasă la distracţie în natură fără să cheltuie prea mult, trebuie să îşi cu ei grătarul şi cortul pentru a petrece câteva zile la doar câţiva kilometri de Buzău.Buzoienii care nu vor să cheltuie bani mulţi şi nici să parcurgă distanţe prea mari pentru a-şi petrece timpul liber din weekend, au la dispoziţie mai multe locuri în care îi aşteaptă liniştea şi aerul curat. 

Siriu, Monteoru sau Ciolanu au devenit puncte de atracţie pentru mulţi dintre buzoieni. Sărata Monteoru este o staţiune ideală atât pentru cei care vor să se scalde în apele sărate, dar şi pentru cei care vor să stea la iarbă verde. În jurul piscinelor cu apă sărată există mai multe oaze de verdeaţă în care turiştii îşi pot aşeza păturile şi grătarele, precum şi cortul dacă vor să stea mai multe zile fără să scoată din buzunar vreun ban pentru cazare.

Cei care sunt mai pretenţioşi şi vor confort mai mare decât cel oferit de cort, au la dispoziţie şi un camping cu căsuţe din lemn pentru două persoane, amenajat chiar aproape de centrul staţiunii. Sărata Monteoru se află la doar 20 de kilometri distanţă faţă de oraş.
Liniştea muntelui
O altă destinaţie căutată de turişti este şi Siriul. Iubitorii de plimbări în aer liber merg 80 de kilometri din oraş până în zona barajaului, unde găsesc o oază de linişte. Pe lângă cazarea la una din cele şase pensiuni din zonă, unde o cameră costă între 80 şi 100 de lei pe noapte, există şi alternativa campării la cort, în superba zonă din preajma lacului de acumulare de la barajul Siriu.

Cei ajunşi aici dispun şi de posibilitatea de a pescui în lac, cu şanse mari de a prinde exemplare frumoase de scobar, caras, păstrăv, crap sau clean. De asemenea, se poate face plajă sau apela la localnici pentru o plimbare cu pluta.

Turiştii au ocazia să se răcorească şi în apele reci ale cascadei Pruncea, iar cei care iubesc plimbările au posibilitatea să meargă pe cărări sălbatice până ajung în sat, la o localnică ce a amenajat în casa mamei sale un muzeu al locurilor. Lângă lacul Siriu se găsesc Băile Siriu, o ministaţiune cu izvoare feroase, termale, uşor bicarbonate, clorurosodice, sulfuroase şi foarte slab mineralizate.

Haleş- Ciolanu este o altă zonă ideală pentru iubitorii de natură, oferind un spaţiu generos în care să îţi instalezi cortul la poalele pădurii. Aici se poate petrece un concediu mai lung, mai ales că se află aproape de sat, de unde turiştii se pot aproviziona.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite