Mobilizare în învăţământ împotriva etnobotanicelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Buzău funcţionează şase magazine de etnobotanice
În Buzău funcţionează şase magazine de etnobotanice

Profesorii şi elevii de liceu din Buzău vor strânge semnături, începând de luni, pentru a le cere autorităţilor să închidă cât mai repede magazinele de plante etnobotanice din municipiu.

Campania a fost pusă la punct, vineri după-amiază, de consiliul judeţean al elevilor, împreună cu Inspectoratul Şcolar Buzău. Responsabilii din învăţământ spun că au pornit la acest drum, speriaţi fiind de amploarea pe care fenomenul drogurilor uşoare o ia de la o zi la alta.

„La discuţia cu reprezentanţii poliţiei, am fost informaţi că până în prezent şapte elevi din Buzău au necesitat internare în urma consumului de droguri uşoare. Unul din cazuri a fost recent, la Liceul de Arte şi Meserii, un elev de 17 ani fiind adus la urgenţe în comă. Interzicerea acestor magazine trebuie grăbită", ne-a declarat Florina Stoian, şefa ISJ Buzău.

În urma şedinţei de vineri s-a stabilit ca de strângerea de semnături să se ocupe reprezentanţii consiliului elevilor de la nivelul claselor.

„Fiecare elev din acest for o să aibă tabele cu antetul şcolii pe care trebuie să strângă semnături atât de la colegi, profesori cât şi de la părinţii lor, astfel încât pe 15 decembrie acestea să fie înmânate doamnei inspector şcolar Paula Mihai. Teancurile cu semnături vor fi înmânate ulterior primarului şi consilierilor locali, care vor avea astfel un temei pentru iniţierea unor hotărâri de interzicere a magazinelor de vise", a mai spus Florina Stoian.

În cele 14 unităţi liceale din Buzău învaţă 23.000 de elevi, însă conducerea IŞJ se aşteaptă ca prin această campanie să strângă peste 50.000 de semnături, cu ajutorul dascălilor şi al părinţilor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite