Mobilizare de forţe pentru procesiunea de Bobotează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmeria, Poliţia şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă vor avea echipaje mobilizate pentru activitatea religioasă de Bobotează. Procesiunea va avea loc pe malul râului Buzău, cu începere de la ora 11.00, unde este programată slujba de sfinţire a apei.

Peste 50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău vor asigura protecţia participanţilor, ordinea si liniştea publică, prevenirea aglomerărilor de persoane şi a busculadelor, precum şi  gestionarea   situaţiilor ce pot să apară pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase prilejuite de Bobotează.

Jandarmii buzoieni vor asigura măsurile de ordine pe traseul Catedrala Sfântul Sava - râul Buzău, precum şi la râul Buzău unde va avea loc slujba de sfinţire a Agheasmei Mari şi tradiţionala aruncare a crucii în râul Buzău.

Începând cu ora 11.00, traficul auto şi cel pietonal va fi afectat pe bulevardul Unirii, pe segmentul de drum cuprins între biserica Sfântul Sava şi podul Mărăcineni.

Totodată, vor fi asigurate măsuri de ordine şi linişte publică pe timpul oficierii  slujbei de sfinţire a Agheasmei Mari la Catedrala Arhiepiscopală.

Poliţişti rutieri, de ordine publică şi investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău vor fi angrenaţi, alături de jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi poliţiştii locali, în măsurile stabilite pentru preîntâmpinarea oricăror incidente pe timpul oficierii slujbelor de Bobotează.

În mod deosebit, se va acţiona în zona Catedralei Arhiepiscopale şi în zona Bisericii „Sfântul Sava Gotul”, în acest din urmă loc urmând a fi mobilizate mai multe echipaje de poliţie rutieră care vor însoţi procesiunea pe traseul către râul Buzău. Se vor institui doar restricţii temporare de circulaţie, pe timpul traversării intersecţiilor, însă conducătorii auto care se vor deplasa pe Bulevardul Unirii sunt rugaţi să se conformeze indicaţiilor poliţiştilor rutieri.

Pe parcursul oficierii ceremonialului religios şi sfinţirii apei Buzăului, vor acţiona şi poliţişti îmbrăcaţi „în civil”, care vor avea ca prioritate prevenirea furturilor.

În urma solicitării primite de la Catedrala Sfântu Sava Buzău, forţe şi mijloace din cadrul  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Neron Lupaşcu,, al judeţului Buzău, asigură buna desfăşurare a procesiunii religioase de sfinţire a apei la râul Buzău pe malul drept în  zona  podului Mărăcineni.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite