Miting de susţinere a profesoarei indecente de la Spiru Haret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea profesoarei de română care a fost fotografiată în timp ce îşi pipăia un elev şi dansa la ore a stârnit un val de reacţii din partea susţinătorilor dar şi a contestatarilor ei.

Elevii unei clase de a XII-a din Liceul Pedagogic „Spiru Haret” au ţinut să picheteze în fiecare pauză intrarea dascălilor, pentru a susţine, într-un mod simbolic, partea acuzatei. Ei au aflat din presă despre indecenţa profesoarei de română, Liliana Stanciu, şi sunt convinşi că i s-a făcut o nedreptate. „Este o doamnă verticală, foarte bine educată, ne învaţă multe chestii. Nu este un clip video care să demonstreze că a dansat iar la chestia cu pipăitul, cred că se exagerează. Probabil şi eu i-aş fi cerut ajutorul”, a spus Liviu, elev în clasa a XII-a.

Citiţi şi: VIDEO O profesoară pipăie elevii şi dansează la ore

Elevii care au recurs la protestul ad-hoc sunt convinşi că profesoara a vrut doar să ajute atunci când a pipăit un elev pe sub tricou. „Ne este ca o mamă pentru noi şi sunt sigură că doar a vrut să ajute. Dacă citiţi pe faţa elevului, acesta nu s-a opus. Niciodată nu mi s-a părut că doamna profesoară ar fi făcut vreun gest indecent la ore. Îmi place mult relaţia dintre noi, elev – cadru didactic, şi acum nu se face altceva decât să o târască prin noroi şi să murdărească tot ce a construit până acum”, a declarat Iuliana, elevă.

image

Părinţii elevilor din clasa implicată în scandal au luat foc atunci când au văzut pozele publicate în presă. „Am auzit la radio şi apoi am citit. Sunt extrem de revoltată şi la fel sunt şi ceilalţi părinţi. Nu ne interesează dacă sunt interese la mijloc, ci să existe decenţă. Mie dacă îmi iese un coş, cine ştie pe unde, mă duc la vânzătoarea de la chioşc să mă controleze? Dacă nu schimbă profesoara de la clasa aceasta, probabil că părinţii o să se revolte”, a declarat mama unuia din elevii surprinşi în fotografiile compromiţătoare.

Conducerea şcolii a decis mutarea temporară a profesoarei Liliana Stanciu de la clasa a X-a C. „Este o anchetă în desfăşurare, pornită imediat după protestul profesorilor, legată de acel desen obscen de pe tablă. Abia ieri am aflat de existenţa altor fotografii, pe care nici la această oră nu le-am primit de la domnul prefect. Trebuie analizat tot contextul iar pe durata cercetării profesoara este suspendată de la această clasă”, a declarat Constantin Coman, directorul Liceului Spiru Haret.

Profesoara Liliana Stanciu a fost acuzată, joi, chiar de prefectul judeţului Buzău, că ar avea un comportament indecent la ore, probând cu un set de poze primite pe mail.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite