Mister: 104 buzoieni sunt dispăruţi fără urmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti specializaţi în depistarea persoanelor dispărute, din cadrul Compartimentul Urmăriţi al Serviciului de Investigaţii Criminale din Buzău, încearcă să dea de urma a 104 persoane dispărute fără urmă de la domiciliu.

Cel mai vechi caz de acest gen aflat în lucru este cel al bătrânei Filotia Ursache, de 78 de ani, care a dispărut în urmă cu 17 ani de la o cabană situată pe raza comunei Mânzăleşti.

Din rapoartele poliţiei a reieşit că femeia locuia de mai mult timp în apropierea Mănăstirii Găvanu, unde ducea o viaţă de pustnic.  După ce cunoscuţii au reclamat dispariţia, oamenii legii au dat-o în urmărire naţională însă nici până azi nu au mai găsit-o.

Statistica spune că, la sfârşitul anului 2009, în evidenţele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău se aflau 6 minori şi alte 24 de persoane date în urmărire la nivel naţional pentru dispariţii de la domiciliu, trei dintre acestea  fiind puse sub  urmărire internaţională.

În anul 2010, s-au primit alte 173 de sesizări privind persoane dispărute dintre care 90 vizau minori sub 14 ani. În acest moment, au rămas nerezolvate  104 astfel de cazuri. “Acolo unde situaţia a impus, au fost angrenate forţe atât din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cât şi de la alte formaţiuni şi subunităţi de poliţie. Ca urmare a activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii buzoieni în anul 2010, s-a reuşit identificarea şi clarificarea situaţiei a 175 de persoane dispărute de la domiciliu, dintre care 94 minori. Alte 110 dintre cele 175 de persoane figurau urmărite la nivel naţional”, ne-a declarat comisarul Florina Crucianu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie din Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite