Misterele dispariţiei a 30 de buzoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Treizeci de buzoieni care au dispărut de acasă sunt căutaţi în prezent de poliţişti din toată ţara, iar dintre dispăruţi, trei au fost daţi în urmărire internaţională.

Cele mai vechi dosare de urmărire naţională, aflate în lucru, la Buzău, datează din 1993 şi 1994. Copii, tineri şi bătrâni deopotrivă se află pe lista anchetatorilor buzoieni, sunt oameni pe care familiile i-au declarat dispăruţi în mod ciudat de la domiciliu. Au fugit din proprie iniţiativă, ori s-au rătăcit. Nimeni nu poate şti. Acestea rămân, însă, singurele ipoteze de lucru de la care pleacă ancheta poliţiştilor de la Compartimentul Urmăriţi al Serviciului de Investigaţii Criminale, ofiţeri şi agenţi specializaţi în depistarea persoanelor dispărute.

La începutul anului erau în evidenţele Poliţiei 31 de sesizări privind persoanele dispărute de la domiciliu iar dintre acestea, patru erau minori.

Grav: 70 de dispăruţi într-un an

Pe parcursul anului 2009 s-au mai adăugat 70 de sesizări de acest gen, iar dintre acestea 62 vizau copii sub 14 ani. „În urma activităţii poliţiştilor, au fost soluţionate până în prezent 71 de cazuri, dintre care 62 privitoare la minori. În cele mai multe cazuri, aceştia plecaseră de acasă pentru că îşi făcuseră un obicei din acest lucru sau pentru că se certaseră cu rudele. Au fost găsiţi relativ repede de poliţişti, în diverse colţuri ale judeţului”, ne-a declarat comisarul Florina Crucianu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie.

O femeie este de negăsit de 16 ani

Dintre cazurile rămase nesoluţionate până la această oră, cel mai vechi datează din 1993. Aneta Gabriela Oprea, o femeie care avea atunci 33 de ani, din Vipereşti, a plecat de la domiciliu, la dispensarul din localitate şi nu a mai revenit. Are înălţimea de 1,63 metri, este corpolentă, atletică, păr şaten ondulat şi ochii căprui. Poliţiştii au dat-o în urmărire naţională însă nici până azi nu au găsit-o.
 
Tel-verde pentru anunţarea dispariţiilor

Şi Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual monitorizează dispariţiile. Aceştia pun la dispoziţie un telefon gratuit – 0800-822-116 şi o pagină web, unde sunt postate pozele şi semnalmentele celor dispăruţi. Organizaţia colaborează în toate dosarele cu poliţiştii care cercetează aceste cazuri.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite