Mircea Geoană câştigător şi în turul II la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Geoană a câştigat alegerile la Buzău cu un procent de 56,06%. Contracandidatul său, Traian Băsescu a obţinut de alegătorii buzoieni în cel de-al doile tur de scrutin 43,93% din voturi.

Potrivit Biroului Electoral Judeţean diferenţa dintre cei doi candidaţi a fost de 28 259 voturi.

Participare de 58,17 %


Conform datelor oficiale buzoienii s-au prezentat la urne pentru alegerea preşedintelui României în proporţie de 58,17 la sută .  Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii secţiile de votare au fost animate. Prezenţa la vot după primele trei ore a fost una dintre cele mai mari din ultimii ani. Buzăul se afla la ora 10.00 printre judeţele fruntaşe în ceea ce priveşte prezenţa la urne. Ocupa locul 17 la scrutinul pentru alegerea preşedintelui. Şi de această dată primii care au ales să îşi exercite drepturile au fost pensionarii care s-au trezit devreme şi au mers să voteze la secţiile la care sunt arondaţi.

Alegeri şi la arest


La nivelul judeţului Buzău au fost organizate 503 secţii de votare pentru cei 409.717 cetăţeni cu drept de vot. De asemenea, şi 14 persoane private de libertate, cu drept de vot, aflate în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău şi-au exercitat dreptul de a alege prin intermediul urnei speciale de la Secţia de votare nr. 69. 

Nereguli în ziua alegerilor


În ziua alegerilor nivelul judeţului Buzău au fost înregistrate 3 infracţiuni şi 6 contravenţii. Infracţiunile au fost înregistrate în oraşul Pogoanele şi pe raza comunei Săgeata. Cei care s-au ales cu dosare penale au ameninţat, şi au insultat membrii comisiei de vot, iar unul a lovit un poliţist cu pumnul în faţă chiar la ieşirea din secţia de votare. Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru  continuarea campaniei electorale prin difuzare de spoturi electorale pe un panou electronic şi nerespectarea deciziilor şi hotărârilor birourilor electorale; nerespectarea hotărârilor şi instrucţiunilor Autorităţii Electorale Permanente; nerespectarea hotărârilor Curţii Constituţionale” (doi buzoieni de 36, respectiv 18 ani, şi-au fotografiat cu telefoanele mobile buletinele de vot, la secţiile de votare 71 şi 6).



Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite